2019-10-12
平時去到 KCC 8 樓食飯 , 夏麵館都排曬長龍 , 好多人等 , 今日終於等到位 !! 一坐低 , 發現佢啲餐具全部油淋淋 , 好恐怖 🤢🤢 上菜嘅餐具 , 全部都係一樣咁油淋淋 , 好得人驚 ...午市套餐價錢都幾合理 ($52 - 76) , 有小食 , 主食加埋飲品 , 冇茶芥 , 有加一涼伴茄子友人點的 , 碟野好凍 , 賣相都幾差 😓 , 味道正常 生煎包 幾大隻 , 可惜皮厚餡細 😞😞 , 包皮質感非常一般 , 肉餡冇肉汁 , 成個包亦都冇香脆嘅感覺 , 只可以話佢係一個厚皮肉包 🤦🤦鮮肉小籠包都唔錯 , 皮尚算薄 , 正正常常 , 有湯汁 😃 菜肉雲吞麵 ($58)雲吞有 4 粒 , 幾大粒 , 正常質素排骨擔擔麵 ($72)排骨份量合理 , 可惜炸皮唔脆 , 淋咗 , 唔新鮮 , 肉質鞋口 , 仲有少少油膱味 , 唔好食 😩😩擔擔麵質素正常 , 湯底可揀少辣或大辣 , 食開譚仔 10 少辣可以輕鬆完成 , 湯底唔夠熱 熱豆漿正常質素整體嚟講食物質素屬中下 , 而且衛生差 , 唔會再嚟食 🤢🤢🤢👎
涼伴茄子
友人點的 , 碟野好凍 , 賣相都幾差 😓 , 味道正常
生煎包
幾大隻 , 可惜皮厚餡細 😞😞 , 包皮質感非常一般 , 肉餡冇肉汁 , 成個包亦都冇香脆嘅感覺 , 只可以話佢係一個厚皮肉包 🤦🤦 鮮肉小籠包
雲吞有 4 粒 , 幾大粒 , 正常質素 排骨擔擔麵 ($72)
正常質素