2018-05-10 601 views
放假外出食晚飯, 兩個人去左紅磡搵食 book左8:00 但早左到, 7:30 都可以即時入座, 但眼見其實餐廳都有9成full. 入座前朋友話好餓好餓, 想食好多好多肉... 結果我地就order 左1份steak + rib, 1份 lamb chop, 再加左1份小食拼盤 ... 上菜後便開始後悔了... 真係叫得太多肉...  可是黑糖麵包係唔可以錯過的! 所以我都係堅持食晒成個麵包! 牛扒5成熟剛剛好, 個磨姑汁有點偏重味, 有點咸, 唔點醬仲好食. 小食拼盤的雞槌都係咸得滯. 食到好鬼口渴. lamb chop要左7成, 但上菜時已經係接近全熟狀態, 係比較失色.
放假外出食晚飯, 兩個人去左紅磡搵食
2018-05-05