2006-04-22 18 views
尋晚試左呢間o既甜品, 上o黎諗住寫comment.. 見到前幾篇都話呢間甜品差.. 但係我又覺得唔係喎!!話說我尋晚去..我太大頭蝦唔記得新地址係邊喇.. 以前就係滿記旁邊.. 咁我打去電話公司check 完電話.. 再打去問佢地個地址係邊.. 佢地好好咁教我點行.. 最後臨收線都講句:"多謝唒".. 原來真係好難搵o架bor!! 沿途d 海鮮檔都收唒鋪.. 黑孖孖.. 經過唒d 海鮮檔.. 見到有一處好光.. 哈.. 就估我地已經搵到喇..尋晚好多人o黎幫襯呀.. 出面坐滿.. 裡面仲有2張.. 我地坐其中一張檯.. 打開個menu.. 見到好多甜品名都好得意.. eg 白雪公主.. 甜心芒果河粉..我地2個人就order 左:1) 芒果班cake: 好食喎.. 裡面有大大o既芒果同cream.. 芒果一d 都唔酸.. 我覺得好好食bor!2) 朋友order左:桂花酒釀湯丸.. 我地問佢湯丸有幾多粒.. 個侍應姐姐好細心話.. 原來係小丸子o黎o架.. 不過如果我地想改湯丸都得.. 要等多一些時間.. 跟住我地都係order 小丸子.. 我食左2啖.. 好重酒味呀.. d 小丸子

我地2個人就order 左:
2) 朋友order左:桂花酒釀湯丸.. 我地問佢湯丸有幾多粒.. 個侍應姐姐好細心話.. 原來係小丸子o黎o架.. 不過如果我地想改湯丸都得.. 要等多一些時間.. 跟住我地都係order 小丸子.. 我食左2啖.. 好重酒味呀.. d 小丸子軟綿綿.. 好好食!!
3) 我等左好耐個"甜心芒果河粉" 終於o黎喇.. 阿侍應姐姐又話:"唔好意思要你等咁耐"..
哈哈.. 好大碗呀..26 蚊勁抵食.. 除左有spoon.. 佢仲比埋對快子你.. 第一次用快子食甜品..
裡面有芒果.. 西米.. 同埋白色一條條o既蒟蒻..個底係芒果汁.. 哈.. 即係好似食緊芒果西米露.. 不過加埋d 蒟蒻.. 芒果甜.. d 蒟蒻唔係太甜.. 清清地.. 好咬口.. 好似食緊o者哩咁! 真係好食bor!!! (張相就係呢個喇)