放假出街睇戲前同朋友去食左個米芝連拉麵,其實好耐之前我都有食過銅鑼灣個間,印象都唔差。首先係佢餐牌上面個牛肉飯其實好吸引,但無理由係拉麵店食牛肉飯架嘛!拉麵同沾麵有上面兩頁既選擇。朋友叫既博多拉麵,好多芝麻。。。適合喜歡芝麻既朋友,就唔太適合我。我試左一啖個湯底,我覺得味道ok既,但朋友話太油。而且佢係配幼麵,我就唔鐘意幼麵啦,但朋友就話好好食。我叫既沾麵,醬汁味道唔錯,都唔會話好咸。而且佢既粗麵唔會煮到好林,都有咬口。但係肉呢,就真係差啲啦。首先可以見到佢肥既部份多,然後瘦既部份好鞋。。。仲鞋過煲湯啲肉。而且又薄又細件。。。我比較想唔要肉換半粒糖心蛋翻黎。。。

拉麵同沾麵有上面兩頁既選擇。

博多拉麵

沾麵