鋪頭真係好細, 小正方形摺檯有2張, 靠牆的地方整了兩條長枱仔, 瘦身材的可以坐3個人。好耐都無飲過忌廉溝鮮奶, 我覺得近來玉泉忌廉变咗無咁甜(近日有飲過樽裝), 今次呢杯忌廉溝鮮奶是明顯甜度低了, 兩溝後反而顯得更加順滑魚湯粉喺呢度嚟講算大份量, 魚味唔夠重而且偏淡, 口味嘅野因人而異馬拉盞撈麵, 小食的份量, 甜甜地辣辣地, 令人食指大動,馬拉盞是店家自製的呢 緬甸雞即係洋葱黄薑炆雞, 呢碗喺細portion $10兩件雞, 炆得雞肉嫩滑, 而且用好多洋葱嚟炆所以汁底有很多洋葱甜味及蔬菜味葡式辣魚包並非用罐頭魚肉而是店家用大量鮮魚拆肉, 再加洋葱、香料等等, 所以食落微辣中帶點甜味麵包也異常鬆軟但面頭是微脆脆的咖喱牛腩是大portion $25, 牛腩切得細粒, 肥瘦相間, 咖喱汁很特別, 酸酸辣辣的, 咖哩牛腩有點酸應該是下了緬甸特有的酸葉,微微的酸和點點的辣帶出緬甸特有的咖哩味道。小食嘅價錢, 多吃也不肉痛
麵包也異常鬆軟但面頭是微脆脆的
小食嘅價錢, 多吃也不肉痛

2011-03-03
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
  • 忌廉溝鮮奶
  • 馬拉盞撈麵