(Non-member)
2006-08-29 98 views
因為媽咪生日,所以諗住食日本菜(佢至愛),原本諗住去第二間,點知冇做生意,行行下見到呢間有位,咪入去囉。一打開餐牌,睇到啲價錢,媽咪嫌貴(一個蟹子沙律都要$50),但我覺得牛一大日子,冇所謂啦。種類唔係多,起碼冇海老天婦羅。剌身拼盤可以任拼,要幾多件都得,佢地照重量計,當然每種剌身嘅價錢都唔同啦。但係媽咪覺得啲三文魚有啲腥。牡丹蝦($65一隻)就幾好。仲有佢地啲wasabi係新鮮磨,所以特別香同攻鼻。咁仲有要左兩隻燒大蝦,一客鵝肝,炒雜菜,燒牛舌,京都燒銀鱈魚。啲蝦就老火左,有啲硬。牛舌就大碟得滯,食唔晒,但幾好味。媽咪最欣賞就係鵝肝($160四件):「入口即溶,甘香可口,齒頰留香,令人回味。」但係我就覺得:「好滯,一入口成口油,頂唔順。」整體算唔錯,服務幾好,環境幾乾淨,又夠靜(星期日八點幾都得一兩枱客),仲唔收加一。