2011-10-13 10 views
近日各大快餐店相斷推出火鍋,已經食過幾餐美記覺得好滿意,今日決定試下大樂樂得唔得~~湯底︰得返基本濃湯豬骨、沙嗲同椰子雞湯,試左個濃湯豬骨同椰子雞湯,前者唔知係咪冇落鹽,淡到冇色冇味,同飲水無分別;椰子雞湯冇椰子味。主菜叫左穀飼牛拼海鮮同穀飼牛拼豚肉,海鮮除左隻魷魚新鮮d外,兩舊魚同蝦都麻麻地,穀飼牛同出面平價酒樓食嗰d肥牛冇分別,得個「肥」同d「雪」味,配菜有1餅烏冬、1小撮金菇、一舊冬菇、半小舊粟米、2粒肉丸、2粒水餃同半棵唐生菜+幾片娃娃菜,另外再叫左個炸魚皮,而唧唧魚麵同豚肉係唯一可取,叫做好食d,炸魚皮都好難話唔好食。而諗住滾到尾d湯底叫做會有少少味啦~~點知滾埋d烏冬都係一d味都冇,真係把鬼火~~飲品單買都貴過人,不飲也擺,以咁嘅質素同咁嘅價錢,今年都係返去美記食,起碼仲有$3 coupon!!

$65 (Dinner)