2022-08-12 165 views
網上睇到好多人講呢間餃子店好好食,勁人氣,亦都好多人講一定返轉頭再食,就梗係要試吓啦!雖然落好大雨,去到時見到10幾人排隊嘅狀況,我叫外賣,職員話15分鐘左右有,最後大概25分鐘先攞到。今次叫咗雙併湯餃($46),試咗共4款餃子,再試晒兩款湯,外賣有跟醋同菜脯。見到有comment 話餃子好大隻,我覺得係幾飽滿嘅,但size 嚟講算正常,未至於有荃灣餃子屋咁大隻咁重手咁勁足料。🍴京蔥羊肉餃呢個係4款餃子入面最好食嘅,味道比較突出,羊羶味孜然味啱啱好,非常惹味濃郁,不過攪笑嘅係,雙併supposed to be 係有5隻,但最好味呢個就得4隻!🍴香芹芫荽豬肉餃呢個係第二好味,香芹芫荽令餃子比較香口同埋有口感,豬肉味相對唔算好夠味。🍴椰菜冬菇雲耳豬肉餃食得出雲耳味同口感,冬菇味冇咩,食咗呢個就知道豬肉味唔夠,因為呢款比起香芹芫荽淡味,但如果呢款都食唔到豬肉味,可能係調味不足,整體上呢款係正常!🍴洋蔥薯仔牛肉餃呢個係4款入面最差嘅,有少少莫名其妙,完全食唔出牛肉味,洋蔥味都欠奉,只係食到薯仔味!🍴湯底 - 番茄薯仔湯及雞湯試晒兩款湯底,好多人話佢嘅番茄薯仔湯好正,係要成碗飲晒!我一試,完全唔

🍴京蔥羊肉餃

🍴香芹芫荽豬肉餃

🍴椰菜冬菇雲耳豬肉餃

🍴洋蔥薯仔牛肉餃

🍴湯底 - 番茄薯仔湯及雞湯
試晒兩款湯底,好多人話佢嘅番茄薯仔湯好正,係要成碗飲晒!我一試,完全唔覺佢係番茄薯仔湯,冇番茄味冇薯仔味,只係似有顏色嘅水,飲咗兩啖完全可以放棄!雞湯亦都冇咩雞湯味,我唔知道係因為佢專登做到好淡唔想蓋過餃子味,定係今次失準?我相信如果係盲測,飲完都應該估唔到係咩!

菜脯係好味嘅!
試完之後,唔太理解到點解會有人講呢間餃子係世一,亦都唔明點解咁多人排隊,整體上只係屬於正常,冇咩突出,亦未算難入口,基本上唔會回頭再食!

Waiting Time
25 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner