2019-11-29 444 views
英國人氣牛油果專門店係K-11 Musea都開左一段時段,係時候去朝聖啦,去到人龍唔算好長,等左15mins到就入到店舖燈光比較暗,放左d植物作為裝飾,有種熱帶雨林既感覺Avo Bun Lobster $198牛油果龍蝦漢堡,細得驚人,比我隻mini手仲要細,以牛油果當作包皮,龍蝦肉都少得可憐,我都唔係好食到龍蝦既味道,side dish 既菜絲咸到我放左入口即刻吐返出黎😖Smashed chilli Avo $128塊toast係用上烤蕃薯代替麵包,中間有牛油果蓉,feta cheese 同poached egg, 全部食材都幾夾,幾好味Matcha pancake savoury我揀左三文魚咸食既pancake, pancake唔係鬆軟個種,較實,味道無咩特別,好普通係sell健康既,但價錢偏貴,份量超少,想減肥又唔想食飽既朋友岩晒
店舖燈光比較暗,放左d植物作為裝飾,有種熱帶雨林既感覺

Avo Bun Lobster $198

Smashed chilli Avo $128