2022-07-23 400 views
每次經過科學園,我同阿女都必定被呢間餐廳既遊玩設施吸引。等佢考完試就同佢黎啦一入到黎佢已經開心到好似女人入左珠寶店咁,兩眼發光。樣樣都想玩,最最吸引出面既彈床有一個仲有水玩,預濕身就記住帶衫黎啦。一早諗住親子餐廳食物質素唔會太高期望啦,點知令我喜出望外。胖料質素其高,大部分都organic 啱晒我呢d奄尖家長,連枝水既pH都係9餐包種類都多,我地2個人都食唔晒。頭盤黎到簡直好似藝術品,有我最鍾意既Parma ham melon 同水牛芝士加沙律,而且份量都好足。Parma ham 鹹香味一食就知靚野女簡左Carbonara 同佢至愛既鮮松露Parma ham pizza. 其實叫一樣都夠晒飽眼濶肚窄,但個pizza 個底夠晒脆,再加上basil葉,一流。意粉好creamy,細食既阿女都食到大半碟。另外想幫餐廳平反,工作人員都好friendly 會主動介紹。見我地出面玩緊都有主動出黎問上得未,亦有睇住我地既進食進度慢慢出,唔會一下次全部黎晒。另外,最正係坐窗邊,我可以涼住冷氣,嘆住coffee 睇住阿女係出面同陽光玩遊戲。

餐包種類都多,我地2個人都食唔晒。

2022-07-23
Type of Meal