2008-02-26
琴日中午我約左個fd食野...見到有間壽司咁就就腳入去食下la..... 一入去間店...感覺mama地. 但見到有電視睇..e都幾好wo =口= 點知原來係落柯打的都算有新鮮感..見到迴轉d壽司好似唔係太新鮮so 我地叫左位部長幫我落單..應該可以食到一d即做既瓜!!.叫左好耐明明佢見到我都幫唔到我幫單..我眼見知道佢地唔夠人手佢想幫我都幫唔到周圍都有客叫佢見到佢都辛苦..咁我地只好等左一陣佢收完$即沖左埋來同我地講"唔好意思呀..咁耐先幫到你..想要d咩ga呢我幫你落單"都算好有禮貌.佢一幫我地落完單又即沖番埋去收銀.. 等左15min d野食都未到so 我叫左另一位幫店員幫我追下d野食lo..再等左1min 佢突然出現左係我面前(員工都唔錯wo^^) ..但d野食就mama 地= =講真個句d野食咁平唔方好食得去邊.. 唔止係d野食mama 地...佢地有一位員工把聲不停咁在我地耳邊講(歡迎光x)講得好難聽..我周圍睇...下...原來係個經理把聲..聽不但只佢差d幫人拎野飲拎到掉晒落地(點解就算佢地唔夠人其他細ge完工做到的野..身為一位經理做唔到連拎(x盆)都唔識
等左15min d野食都未到so 我叫左另一位幫店員幫我追下d野食lo..再等左1min 佢突然出現左係我面前(員工都唔錯wo^^) ..但d野食就mama 地= =講真個句d野食咁平唔方好食得去邊.. 唔止係d野食mama 地...佢地有一位員工把聲不停咁在我地耳邊講(歡迎光x)講得好難聽..我周圍睇...下...原來係個經理把聲..聽不但只佢差d幫人拎野飲拎到掉晒落地(點解就算佢地唔夠人其他細ge完工做到的野..身為一位經理做唔到連拎(x盆)都唔識. 儀容又難睇...申手叫佢埋來幫睇下個三文魚頭得未..佢話好呀我幫你追la 小姐就走左去...矛回頭>﹏<仲諗住同情佢地唔夠人手... 收銀個位部長行過來問我"小姐仲有矛差d咩野未到我幫你追下la..我就火1火1地同佢講我同個位(OLIVxx)經理追左la...但仲未到lo..佢就同我講小姐真係唔好意思我現在同你追入去俾多一分鐘..追完出來的野食係凍的..我同個fd即走\" /
咁ge款都做得經理我來做都好過佢la= =""唉...結果要去另一間度再飲野食番小小野落肚