2008-06-22
星期六同朋友一行6人, 原本BOOK咗8:30p.m , 不過去到都要等. 因為之前嚟過,都知道佢哋假日好full. Actually, 等位唔係問題,but 門口2位小姐很不友善 , 禮貌欠奉, 我好想講今時今日咁嘅服務態度係唔得架. 大約等咗40分鐘先有位. 講真,個環境真係好靚,好有resort feel ,如果唔係貪佢環境,我唔會再嚟. Anyway,我哋 order如下: 泰式拼盤 ( 味道ok,特別係個蝦餅,可能呢個係我至愛,哈哈..) 豬頸肉 ( 比較失望,味道很一般 ) 咖喱牛腩 ( 還可以,不過記得要order一客蒜茸飽,因為連咖哩汁食好正,一定要試 ) 炒野菜 ( 我諗馬拉盞炒通菜會好好多 ) 辣椒膏炒蟶子 ( 很野味,正 ) 燒老虎蝦 ( 好鮮甜, 好好味 ) 燒帶子 ( 我本人覺得普通,不過啲fd就話好食 ) 炒金邊粉 ( 上次嚟食好味,所以再叫 ) 菠蘿海鮮飯 ( 味道ok ) 飯後我哋仲order咗啲dessert , keep到上次嚟食嘅水準啦 . 我覺得嚟呢度真係食個view, 因為
豬頸肉 ( 比較失望,味道很一般 )
炒野菜 ( 我諗馬拉盞炒通菜會好好多 )
辣椒膏炒蟶子 ( 很野味,正 )
燒老虎蝦 ( 好鮮甜, 好好味 )
燒帶子 ( 我本人覺得普通,不過啲fd就話好食 )
炒金邊粉 ( 上次嚟食好味,所以再叫 )
菠蘿海鮮飯 ( 味道ok )
我覺得嚟呢度真係食個view, 因為服務真係唔係好得,侍應冇咩笑容, 我記得之前嚟都仲有啲侍應比較好啲,不過今次去己經唔見咗..Anyway,希望呢度個老闆可以監管下啲員工嘅服務態度啦,因為咁會得失好多客人,我相信有唔小人都有我同樣嘅感受 >_<