2006-02-28
以前我總覺得食鐵板燒最主要係睇師父手勢同工架,坐吧就一定啦,叫左個龍蝦2人鐵板餐,等候D料響廚房拎出黎既期間,兩位鐵板師父公然響客人面前傾計,仲講晒粗口個隻,到D料拎左出黎,個師父即刻將D魚、龍蝦同金菇牛肉卷倒晒落個鐵板度,又繼續傾計,見到咁我已經無晒胃口。首先係龍蝦先上,響我夾起第一舊放落口既時候,龍利魚已經上埋,跟住金菇牛肉卷,3碟上既時間相距唔超過半分鐘,食完龍蝦再食魚既時候,已經凍左,金菇牛肉卷D汁好古怪,牛肉熟到......跟住炒什菜同炒飯相繼上,我第一次食鐵板燒食到咁趕,加$10龍蝦頭煮粥,無黎味道,問D侍應拎鹽,等好耐都無,要吹先至有,響度做野既人都係掛住傾計。一路食一路睇住個師父整其他客人既食物,發現佢地係鐘意將客人ORDER餐既食物一次倒晒落板,然後咩野都鐘意落豉油,見到D牛肉薄燒,真係好慶幸自己無ORDER到,老實講,咁既服務幾多錢我都唔會再幫襯啦。