2022-04-03
呢間cafe我諗唔洗我介紹大家都知,係觀塘近兩年好出名嘅cafe🤤🤤食物水準真係高,而且環境非常舒服,意粉同all day breakfast仲有甜品都好好食又好打卡able🫰🏻🥙🍝🥘🍪🥧🥪🧈今次已經係第3/4刷,之前疫情停開嘅時候摸門釘🥲🥲食完lunch就好想食甜品,對呢度嘅tiramisu念念不忘,所以就過黎食🥹🥹意大利芝士熔岩($98)依然高質又啱打卡,對比之下西班牙肉桂條($48)略顯失色,但係依然好食👍🏻:tiramisu打卡able就唔洗講,香濃奶味同略微苦澀嘅咖啡粉非常夾,唔會太甜或太苦,相映生輝🤤🤤肉桂條非常濃郁肉桂味,外脆內軟,而且香港唔多地方有得食肉桂條,一試無妨🙆🏻♀️之前食過all day breakfast(~$80),大蝦意粉(~$110)仲有好fancy嘅飲品(~$48)都非常唔錯,係行濃味奶味路線👎🏻:因為係人氣cafe,所以要有心理準備排隊排好耐(我呢次星期六下午排咗一個鐘…🥲),而且價錢相對貴d💸係一間朋友聚會、情侶約會、甚至專門過嚟食嘢都唔錯嘅餐廳😉😉如果我唔係住嗰邊,都會為咗去專門去一次觀塘,但係要有心理準備真係排~好~耐~