2018-03-30
一行7人本身排樓上Outback,但太多人,於是搵幾個落樓下排Brooklyn,最後等咗差不多一粒鐘呢邊有位先就照去啦。入座時侍應先話最低消費每人一個main course,但等咗咁耐就是旦啦。但其實最低消費每人一個main course係好唔考慮顧客食量,寧願佢定最低消費一個價錢,雖然計數有啲煩,但起碼細食嘅人,好似我地7個女仔,就可以留肚叫吓甜品,唔夠數咪叫多幾杯嘢飲,至少唔洗浪費食物(加上食物質素又唔係好到令人食剩都有意欲打包)。至於食物質素,其實唔值呢個價。個焗黑豚肉飯塊豬扒又乾又硬。個雜菌汁牛扒就咁放喺堆幼薯條上面,啲薯條又唔算香脆。雜菌汁有少少黑松露味,唔鍾意黑松露味就唔好叫呢個個三文魚扒,都係一般,就咁煮完塊扒浸住喺唔知算湯定汁嘅嘢度,塊扒就無乜味。卡邦尼意粉普普通通。軟殼蟹risotto啲飯係類似粟米忌廉汁煮,同軟殼蟹唔多夾。蘋果木燒豬腩肉都無乜特別,基本上舊肉係無乜調味咁,就咁食咗舊肥豬肉。仲有個蘑菇意粉(唔記得個正式名),都係好一般,個意粉嘅汁唔太吸引。以每人$240呢個價,其實真係俾多少少食番Outback,或者去Greyhound/Pizza Express好過
至於食物質素,其實唔值呢個價。
個焗黑豚肉飯塊豬扒又乾又硬。
卡邦尼意粉普普通通。
以每人$240呢個價,其實真係俾多少少食番Outback,或者去Greyhound/Pizza Express好過。
唔會再encore呢間。