2021-06-02
話說一直好想去這間由粉紅花🌸做主題的餐廳,真係未食都夠晒靚,啱晒相機食先的朋友😍我這個粉紅控一定要去潮聖。之前無預約,入唔到去,今次做足預備,成功入到去,第一時間梗係影相啦!之後叫了5樣嘢👇🏽半熟吞拿魚伴柚子醋藜麥沙律$138賣相很美,吞拿魚本身味道偏淡,配上柚子醋很夾,有幾款水果和沙律菜,這個前菜很清新👍🏻海膽蟹肉扁意粉$168意粉份量雖然唔算多,但配以海膽汁就剛好,因為太多反而會變得膩,意粉口感剛好,不會太硬和過淋,還有真蟹肉😄👇🏽焙茶心太軟配豆腐雪糕$98經常食心太軟,但這個配搭真係第一次見,因為兩種口味我都鐘意,食落無諗過咁夾☺️焙茶好香好濃,配上比較清淡的豆腐雪糕,簡直是剛剛好,甜度可以平衡翻,推薦必試👍🏻👍🏻👍🏻放心豆腐雪糕食到有豆腐味的😜山茶花latte$48講真這杯latte 唔係好飲到山茶花味,奶味好重,所以似飲緊無咖啡味的Latte,但影相堅靚🤩紙醉金迷$78這杯特飲以為只得菠蘿味的果汁,但原來飲到有些乳酸味溝埋🍍,即刻覺得很特別⋯⋯好飲😋整體來說,這間店不只是打卡影相,它的食物和飲品都好有水準,座位舒適,服務員態度親切友善,當天有位服務員主動幫我哋影相和介紹那個位置
半熟吞拿魚伴柚子醋藜麥沙律$138
海膽蟹肉扁意粉$168
焙茶心太軟配豆腐雪糕$98
山茶花latte$48
紙醉金迷$78
整體來說,這間店不只是打卡影相,它的食物和飲品都好有水準,座位舒適,服務員態度親切友善,當天有位服務員主動幫我哋影相和介紹那個位置會影得特別靚😊