平日收工,諗起大飯糖除左糖水都有飯食。▪︎大盛黑椒鐵板(牛局脾,雞扒黑豚里脊)▪︎$110個飯令我諗起某間多分店嘅 鐵板飯,兩款肉嚟講都幾好食, 然後配料有西蘭花、粟米同菇,底有汁撈埋一齊都幾好味。飯上面有好多飯素👍👍👍個餐配埋一杯 冷泡白桃烏龍茶,同可以出去任裝湯,個日娘親飲左碗羅宋湯(唔記得影😂),另外都好似有中湯。麻香海哲手撕雞$52一上枱勁大碟雞,麻辣好惹味,麻辣汁既雞送飯一流,配埋海哲&木耳好好味。▪︎芒果爺爺▪︎$76外層係牛奶味好重既雪糕,奶味重但唔會死甜,又滑又綿既感覺,食曬雪糕會見到入面有芒果粒同類似椰子果凍質地既啫喱。足料芒果新鮮,椰子果凍有輕輕既椰子味,感覺好清新同好似食緊椰青水晶凍咁,不過芒果爺爺份量都幾多,2-3人做飯後甜品比較好。
平日收工,諗起大飯糖除左糖水都有飯食。

▪︎大盛黑椒鐵板(牛局脾,雞扒黑豚里脊)▪︎$110

個飯令我諗起某間多分店嘅 鐵板飯,

飯上面有好多飯素👍👍👍

麻香海哲手撕雞$52

▪︎芒果爺爺▪︎$76

2024-04-18
$119 (Dinner)
  • 芒果爺爺