2019-10-17 518 views
依間鍋貼話八點關,但七點去已洗梗嘢,試過買返去食已硬哂。以為早收會早開,當佢早餐店今次一早去,但原來九點半先開,剛剛開舖,一次過買幾樣返去,睇吓質素會唔會好啲。榨菜肉絲雞翼麵,有幾種麵,唔特別講就俾上海麵,粗切榨菜幾多,肉絲都見到,估唔到仲搭生菜,成碗麵不過不失。炸雞翼另上,兩隻偏細,但皮薄微脆,肉質滑,仲帶少許油,算唔錯。炸豬扒,單點一嚟要兩件,本來見多人叫都有啲期望,可惜皮唔脆,肉充滿加工味。炸韮菜餃,外表好似炸到好硬,但咬落又唔會,皮炸得透,脆感剛好,入面有韮菜同肉香,無入到油,比預期好。生煎鍋貼,今次果然唔硬,皮微軟,厚薄適中,每一口都咬到肉。但食完上面炸餃後感覺比下了,當然炸餃就貴啲。紅油抄手,當你以為佢啲餃全部好食,就錯啦!餃本身無問題,但點解有肉鬆?可能地方問題,但肉鬆同蒜一齊嘅味道真係好奇怪!成本係高咗,售價都多咗,但兩樣加起一齊就算浸湯都救唔返,完全浪費。整體質素差都幾大,麵要飽肚無問題,質素較好有炸雞翼、炸韮菜餃同生煎鍋貼,但都唔到覺好食,堂食可能好啲,但過度唔適合慢慢食,難怪個個都走去食八方。

TakeAway