2020-01-30
星期日中午去銅鑼灣Shopping🛍,血拼前先食個Lunch,好耐之前已經想去Little Vegas試下,近來餐廳又好高人氣,即管上去搏吓運氣睇下有無位!好彩點半鐘去到唔使等位。話明係食裝修嘅餐廳,果然無令我失望,成間餐廳都畫滿咗畫🖼,色彩繽紛,好鬼正。而且餐廳位處於25/F,景觀幾開揚,唔錯👍。不過樓層唔大,所以唔係坐到太多人,枱櫈之間亦都窄窄哋。餐牌同餐具🍽都好有特色,餐牌成本公仔書咁,而啲食物名就好過癮。雞翼好多重奏🐔($78),可選一或三款口味,有水牛城、玫瑰、柚子同麻辣四款口味揀。撇除水牛城口味,另外三種我哋要哂。估唔到每款口味都有三隻,Total有九隻👍。就咁睇嗰樣唔係好分得出邊款打邊款,因此我哋誤由濃味食返轉頭🙈。麻辣味超正,本身以為係咁咦唔會太辣,點知食完成條脷痺哂,好過癮,而且都幾辣🌶。至於玫瑰🌹同柚子🍋,各自陣味都幾出,但比較下玫瑰好食啲,甜甜香香的。明太子忌廉天使麵($112),第一樣想講嘅呢碟應該係意粉,而唔係天使麵😅,不過無乜太大影響,一樣都掛汁。意粉上面有好多木魚,撈埋大量明太子醬一齊食,好creamy好正😋,利申返我係一個明太子控。孖寶比蕯($128),
孖寶比蕯($128),即係可以任選兩款口味,我哋要咗喇沙海鮮同黑松露野菌雙拼。🍕Pizza係薄薄嗰種,即刻焗出嚟,但個邊邊好似焗燶咗少少🙈。Anyway整體味道都ok,饀料亦唔少,但喇沙味同黑松露味都唔算太出。雞翼同意粉出色啲。
飲品方面,我見隔離兩枱都有叫到大大杯果茶,我又跟風先🤣。你睇下個杯真係大過我塊面㗎!本身諗住咁大杯兩個人share都夠哂,但原來最低消費係一人一杯飲品😯。
秘密花園水果茶($68),用上好多唔同水果,包括🥝奇異果、藍莓、🍓士多啤梨、檸檬、🍋青檸同火龍果。水果茶幾好飲,唔太甜,而且無用上橙同百香果,避過咗啲酸味。
甜的苦瓜Cucumber🥒($52),呢個係七色彩虹系列嘅其中一種,而富士山嘅造型我喺第間餐廳飲過,所以對我而言無乜驚喜。我本身好鍾意飲青瓜味嘅飲品,呢杯係飲得出青瓜味,但又唔係我喜歡嗰隻味道。反而上面球雪糕🍨就幾好食🤤。
總括嚟講,呢間餐廳原來唔止得個樣,唔係齋賣gimmick,而係食物質素都非常有水準呢😋,絕對可以encore。不過性價比就中規中矩啦,而家每人大約$240,但起碼食物同環境對得住個價錢。最後,就係小店其實係好撐香港人的💪,同大家齊上齊落,搭𨋢位置比連儂場重重包圍💛。