凡係試未食過嘅餐廳都有啲戰戰兢兢,今日喺尖沙咀冇乜好嘢食就專程嚟到呢間粥店。一入餐廳感覺清潔。一嚟嗌碗雞粥先,餐牌寫明用新鮮走地雞,而且所有肉類嚟自五豐行,就知老闆著重材料質素,果然冇令人失望,反有驚喜。雞粥真係好好味,佢唔係好似何洪記嗰仲咁杰撻撻,比較小小稀嗰種,但食落感覺啱啱好,同啲薑呀葱呀味度好平均。咁我又即刻叫碗蟹粥,又有驚喜,隻蟹又多糕又多肉,以後唔洗去澳門先有得食呢個質素喇!再叫埋胡椒京葱豬肉餅同韮菜蛋蝦皮餅,胡椒餅勝,要即場encore. 燉湯亦都真材實料,試咗個雞腳湯,有婆婆嘅味道~ 兩個人忍唔住再食多碗雞粥先走人😆以後都會再嚟,小店位置喺廟街再入,唔係好旺,好需要我哋支持!佢哋價錢合理雞粥$48 大大碗蟹粥$88 一樣大碗餡餅$20

一入餐廳感覺清潔。

燉湯亦都真材實料,試咗個雞腳湯,有婆婆嘅味道~

兩個人忍唔住再食多碗雞粥先走人😆

佢哋價錢合理