一直都好想食魚子醬,但我暫時無能力坐頭等,就算見到有得賣,自己亦都唔識整魚子醬既料理。最近竟然比我搵到一間食魚子醬料理,重點係唔貴!所以即刻叫埋個frd同我一齊去。呢間crazy king係大角嘴,好近巴士站幾方便,一入到餐廳就見到一幅石屎牆,貼左好多極光同食物既相片。佢既座位都幾闊落,坐落都舒服既。我地即刻二話不說叫左一set意大利皇家魚子醬套餐,侍應都同我地講乾魚子醬係餐廳全新既產品,我地都好期待。佢既皇家魚子醬三重奏感覺好高級,主廚會根據食材有時會變換菜式。我地今次係劍魚腩配魚子醬,一入口先有魚子醬淡淡既咸味,再咬多幾啖就有劍魚腩既甘香味,一d都唔腥仲要好夾,好味!溫泉蛋亦都恰到好處,流心既creamy蛋黃,加埋魚子醬調味,好滑漏。而魚子醬紅蝦薯仔沙律都唔錯。另外,我地叫左個烤西班牙水晶包,初初諗住會係透明糯米粉質地,點知係脆身,仲要表層加左鹽,完全估唔到。佢既醬汁調得幾好,有香草味、欖油、蕃茄汁三隻味,個人最鐘意蕃茄汁,酸酸地有少少蕃茄茸開胃。主菜方面,我地叫左黑松露菌忌廉燒汁燴豬膝,個薯茸係即磨,而且黑松露汁加黑松露子好香濃味道,特別要讚豬膝炆得好稔,肥瘦適中,加埋薯蓉好有層

主菜方面,我地叫左黑松露菌忌廉燒汁燴豬膝,個薯茸係即磨,而且黑松露汁加黑松露子好香濃味道,特別要讚豬膝炆得好稔,肥瘦適中,加埋薯蓉好有層次。

最後,上埋個乾魚子醬海蝦意粉,海蝦彈牙,而且主廚會係面前即席炮好多乾魚子醬,感覺好奢侈,食完成餐好飽,飽到滯滯地,兩個女仔食真係可能食唔曬,但呢間性價比相當高。
$280 (Dinner)
  • 乾魚籽醬海蝦意大利粉