2020-11-17
👩🏻🤝👨🏼油麻地覓食終於等到天氣轉涼😍每年最期待就係11-12月天氣轉涼可以食煲仔飯嘅時候😚即刻約埋groupmate 奮鬥完後過嚟四季食飯🤤可能疫情關係啦去到舖頭門口已經唔使好似以前咁排長隊,可以直接入座🥢鴨雞蛋蠔餅每次嚟到四季我都一定會食呢個蠔餅,雖然依然係好香脆,即叫即整熱辣辣,不過就愈食愈比以前細塊🥲而家叫一個細蠔餅已經唔夠食啦🥢臘腸滑雞飯/臘腸排骨飯我哋三個女仔都唔知點解共同地好鍾意食臘腸所以兩個飯都揀咗臘腸🤣,滑雞真係冇呃人肉質鮮嫩,排骨都唔錯唔會話乾爭爭😍有食開煲仔飯嘅🤓都會知道個飯上咗之後先圍住個蓋邊落豉油,然後再因應你鍾意食飯焦嘅程度可以焗多陣或者即時開蓋🤓天氣涼兩地食呢個熱辣辣嘅煲仔飯真係寧捨正🤤🥢腐乳通菜唔知係咪太耐冇黎啦唔記得咗呢度嘅菜係白灼,開頭以為炒,小失望🥲唔知係咪真係疫情關係生意差咗,而家煲仔飯無論堂食定外賣都會送一支飲品🥢
🥢鴨雞蛋蠔餅
🥢臘腸滑雞飯/臘腸排骨飯