📍 𝐍𝐞𝐱𝐭 𝐒𝐭𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧相信好多人對呢間餐廳都唔陌生,佢就係喺元朗國‼️之前已經見到好多朋友去過🤭係朗屏站B2出口行1分鐘就到都幾方便🤫呢間舖嘅Menu都落足心機,有好多都係依家年輕人先知嘅詞彙。要叫左先至知係食咩🤣見到有凱婷的全日早餐🤣🔸醇薄萬煙三文魚沙律多士 $58沙律蛋上有黑椒作調味,蛋下有一片煙三文魚。多士輕輕烤左個邊邊。非常開胃,一份我覺得唔多夠喉😹因為真係好好食。我自己唔太鍾意食好脆嘅多士,因為我覺得好熱氣🔥呢款多士就真係啱晒我因為佢中間嘅麵包係偏軟,好似三文治咁🥰🔸扮cupcup冬陰公大蝦意粉 $98一食落去已經feel到冬陰功味😍好似去咗泰國咁🇹🇭辣椒味偏重🌶🌶,我自己認為佢嘅辣到大概好似譚仔嘅五少辣咁😌,幾惹味。蕃茄都甜啝😚大蝦有6隻,又大又彈牙👍🏻意粉條條分明,軟硬適中,非常掛汁。🔸Mocha $45我見佢用高薪嘅玻璃杯裝住以為係一杯凍嘅Mocha,點知揸住個杯諗住飲嘅時候發現原來佢係熱嘅😱我有啲驚訝😂上面有一張signature嘅元朗國卡牌仔💛打下卡📸朱古力同埋咖啡嘅比例調得非常之好👏🏻唔會過甜。🔸Dirty $40飲第一啖嘅時候濃濃嘅咖啡味☕️,嘗到咖啡的微酸度
📍 𝐍𝐞𝐱𝐭 𝐒𝐭𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧

🔸醇薄萬煙三文魚沙律多士 $58

🔸扮cupcup冬陰公大蝦意粉 $98
扮cupcup冬陰公大蝦意粉

🔸Mocha $45

🔸Dirty $40

飲第一啖嘅時候濃濃嘅咖啡味☕️,嘗到咖啡的微酸度及風味。再飲多啖就有冷冰冰嘅牛奶🥛冰凍的鮮奶會立刻湧入口中🤫

評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)
食物質素⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️
服務質素⭐️⭐️⭐️
價錢💸:埋單$241

餐廳資料📋: Next Station
🕌地址: 元朗媽橫路7號富來花園A座地下10號舖
想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-02-10
$100 (Lunch)
扮cupcup冬陰公大蝦意粉