2020-11-07 1137 views
沙田一田裝修完,好耐冇去過佢個food court食野了。放工去買完野,見到好多未見過既餐廳進駐左。-可能因為肚餓,第一眼見到麥玉子既玉子就覺得好吸引,於是就即刻行近睇佢個menu,叫左個定食~同場唔算多人,計埋本人都係得三枱,有枱仲要食緊,所以等左大概8分鐘都有啲意料不及🤔-玉子燒牛肉壽喜燒定食 ($79)可惜黎到第一眼已經好失望!份量超少,完全唔值$79。但愛麗絲唔應該以貌取餸既,話哂叫麥玉子,第一啖當然要試下主角玉子啦~整體黎講不過不失,甜甜地帶啲醬油味,煮得岩岩好唔會老身,三小舊既份量係非常合理。牛肉薄切得5-6塊,唔係肥膏多過肉果款,不過就咁望都已經望到碟底了。。。。壽喜燒味就食唔到,似普通醬油味。本身依個價錢都唔期望會有牛味,但食落鞋身,重點黎啦:一!啲!都!唔!熱!直頭暖都稱唔上,好似平時食飯食得慢餸菜攤凍左咁。。。。不能接受!!沙津同麪豉湯依啲都係正常野。沙津既麻醬略嫌多左啲,蓋過左本身蔬菜既味道,唔夠fresh!不過依樣野就好主觀既,鍾意食麻醬既朋友仔可能會覺得冇問題。麪豉湯不過不失,唔會死咸,飲完成碗都冇頸渴。-今次既用餐體驗唔理想,食物唔夠熱係死罪,所以係第一次,
可能因為肚餓,第一眼見到麥玉子既玉子就覺得好吸引,

於是就即刻行近睇佢個menu,叫左個定食~

玉子燒牛肉壽喜燒定食 ($79)

可惜黎到第一眼已經好失望!份量超少,完全唔值$79。

沙津同麪豉湯依啲都係正常野。
麪豉湯不過不失,唔會死咸,飲完成碗都冇頸渴。
今次既用餐體驗唔理想,食物唔夠熱係死罪,所以係第一次,亦會係最後一次😀
2020-11-05
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)