食印度菜就一定會食咖哩🇮🇳,好配服印度咖喱可以有好多款,真喺可以話係博大精深🧐!唔知道你哋又中意食邊款呢?.📍瑪沙拉咖喱雞($98)Masala Chicken Masala可以話係草根最中意食嘅一款咖喱🍛,貪佢味道較溫和質感又creamy,迎合到草根唔多食辣嘅口味🤭。呢個Masala比平日嗰啲辣少少🔥,份量唔算多,不過雞肉配上咖喱嘅味道的確唔錯🐓👍🏻。.📍Garlic Nann($32)話說草根都食過幾間唔同嘅印度菜,發現Nann🫓嘅口感真係間間都唔同🤫。先到呢一間嘅賣相好友睇頭,用架吊住2塊Nann,蒜蓉味唔算強🧄但口感煙韌👍🏻有咬口🤤,配埋Masala食真係好正!.📍咖哩角($52)Samosa 咖哩角有成個拳頭咁大😳,新鮮熱辣辣炸出🔥,外層非常香脆,但又完全唔油膩🤟🏻。羊肉碎塞滿成個咖哩角🐑,用咖喱炒過加上有印度香料 💛,非常惹味仲要濃而不蘇🤟🏻,真係非常好食👅!.呢間位於大坑嘅印度菜味道又真係唔錯,價錢感覺上就比較貴咗少少🤏,而且食物份量唔算多,始終都係港島區價位。.

📍瑪沙拉咖喱雞($98)
Masala Chicken

📍Garlic Nann($32)

📍咖哩角($52)
Samosa