2009-10-27 10 views
上星期五到香味屋食DINNER BUFFET, 以前試過一次LUNCH BUFFET, 今次諗住有COUPON就黎呢度試吓.食物方面, 款式不算太多:冷盤有蠔, 長腳蟹腳, 凍蝦, 青口等海鮮, OK新鮮, 但長腳蟹冇味囉! 另外, 煙三文魚同火腿, 味道都唔錯! 沙律試O左少少, 冇特別.刺身試O左三文魚同八爪魚, 質素麻麻, 尤其三文魚好失望! 還有大約五六款壽司, 食O左一件三文魚壽司, 好食過刺身囉.熱食方面款式比較少, 但有驚喜, 這裡的片皮鴨好正! 皮脆肉嫩, 我老公對鴨脾讚不絕口, 我地食左幾隻! 我另外食左件燒雞, 都係好滑有雞味, 似乎呢度既燒味幾有水準! 另外試O左海鮮炒意粉, 炒時菜, 蒸魚, 燒排骨, 印度薄餅等.....質素普通啦!至於聲稱是主打的和牛, 如之前的食評所講是要將檯號牌交給廚師, 廚師每隔一段時間(好像是儲夠檯號牌)先大鑊炒, 跟住每檯派兩小粒, 我地成晚只係食左兩次, 味道都幾好, 但駛唔駛配給咁少呢?! 這裡的另一特色是每檯包一個小火鍋, 連每人一份海鮮, 有龍蝦, 蝦, 青口同魷魚圈, 每樣一件, 當晚有冬蔭公同麵豉湯底, 因為我地唔食辣

食物方面, 款式不算太多:

至於聲稱是主打的和牛, 如之前的食評所講是要將檯號牌交給廚師, 廚師每隔一段時間(好像是儲夠檯號牌)先大鑊炒, 跟住每檯派兩小粒, 我地成晚只係食左兩次, 味道都幾好, 但駛唔駛配給咁少呢?! 這裡的另一特色是每檯包一個小火鍋, 連每人一份海鮮, 有龍蝦, 蝦, 青口同魷魚圈, 每樣一件, 當晚有冬蔭公同麵豉湯底, 因為我地唔食辣, 所以選麵豉湯, 但個湯其實同清湯冇乜分別! 至於隻龍蝦肉質幾彈牙, 不過又係冇乜味! 金菇, 菜同丸類等就任食既.

甜品方面, 款色算多, 泰式西式中式都有. 泰式由於賣相好麻麻, 所以唔敢試! 本人試了藍莓cheese cake, tiramisu同黑森林, 味道唔錯. 還試了芒果慕思CAKE(但其實唔似, 可能個牌錯左?)總之就唔好食啦! 仲有芒果布丁, 差! 好似開粉做既! 香蕉蛋糕, 乾晒既! 其餘既O者哩同桂花杞子凍就唔錯。最可取是雪糕, 係haagen dazs, 有8隻味, YUMMY!

總括黎講, 而家係主打和牛海鮮, 但和牛供應真係少得可憐! 海鮮比較多, 但質素又唔太出色! 其他食物既種類又唔算多, 用左COUPON每人$304呢個價錢只係OK囉, 應該冇下次!
算新鮮, 但長腳蟹冇味!
片皮鴨好味!
熱盤普普通通
三文魚刺身, 失望!
三款CAKE唔錯!
其他甜品, 有好有差!
2009-10-23
$304 (Dinner)
片皮鴨好味!
三款CAKE唔錯!
  • 片皮鴨