2024-04-24
去呢間餐廳既主要原因係因為佢係pet friendly,地方都闊落,但食物質素相當差劣,完全係好似食緊canteen飯咁🫨性價比極低.✨大食之選:腐乳鹽酥雞、燉菜、古早味坑肉✨腐乳鹽酥雞有三大粒,但係愈食愈咸(仲要係食到口渴果隻)🤨燉菜其實係上湯浸菜,無牙阿婆都食咁淋,唔知係唔係餐廳嘗試用d字眼去掩飾🤨坑肉suppose係炆到好腍,但佢係炆到好柴,味道係甜甜地既豉油味.附送既湯係少少咸味既水…飲左一啖就飲唔落🙈✨吉列豬扒配醬油烏冬✨第一啖食個烏冬,超咸!正常烏冬都會有d昆布鰹魚既湯底再加醬油味,但呢個烏冬直情係熱水加豉油,無任何層次感,得個咸字😷.吉列豬扒望落正常,但食落完全唔知自己食緊咩肉,無豬味,亦都應該嗱到鬆晒,睇橫切面都唔係好睇到肉既紋理,食完豬扒同烏冬個喉嚨好似脫水咁😖✨菊花決明子茶、冬瓜茶✨飲品全部都要加錢(個set唔包)成餐飯最正常既係冬瓜茶🥹菊花決明子茶超多茶葉,飲落大概得半杯左右,菊花味濃成餐飯真係好失望😕價錢賣得唔平,雖然無加一,但人均都要100蚊,感覺係30蚊野食,70蚊係冷氣+pet friendly
✨大食之選:腐乳鹽酥雞、燉菜、古早味坑肉
附送既湯係少少咸味既水…飲左一啖就飲唔落🙈
✨吉列豬扒配醬油烏冬
✨菊花決明子茶、冬瓜茶