2016-02-16 1198 views
年初七都唔係間間餐廳開,開左既都多人,我地一行十二人去左間無咁多人既日本餐廳食Lunch Set.我叫左個三文魚便當 ($60),包一碗麵豉湯,佢係開粉嗰款,豆腐都唔加兩粒。Lunch set 包三片三文魚,三文魚厚薄適中,唔肥,三文魚粒舖飯滿。餃子炸得脆脆,無乜肥豬肉。 左邊係中華沙律。呢間舖頭服務由入去到食時都差,十二人一排咁坐,食物同飲品都只放響頭嗰兩個人枱,要我地自己傳,有幾個係煱物,傳來傳到,辣親咁點先?本來新年流流態度唔好,要我地傳野都算。我地十二個人,有一個叫菜蜜,佢俾左兩杯,我地叫乜自己唔知,個待應未話跟已一口咬定我地叫錯,都算! 佢叫經理嚟,個經理都話係我地叫兩杯菜蜜,我地話係一杯菜蜜兩杯阿華田,佢話係我地叫錯。。。。。。只係一杯沖既野飲啫,入去沖過咪算囉,仲咁黑口黑面不停話我地錯。。。。。究竟發生什麼事呢?

2016-02-14