2023-05-16
同朋友喺EMAX搵餐廳食lunch,就見到有個廣告牌寫住Cafe Wellcome全港最大空中花園,所以一於即管去睇吓餐廳樓面非常闊落,平時應該有做開自助餐,不過佢午市都有提供一啲套餐我同朋友叫咗兩個套餐,分別係: 午市套餐 F. 西京燒比目魚配飯 98每個套餐都會送一碗餐湯餐包同埋沙律。餐湯係羅宋湯,有別於一般港式茶記嘅茄膏味羅宋湯,飲得出個湯係真材實料,用咗好多款蔬菜,同埋有陣陣嘅牛骨味。至於西京燒比目魚焗得啱啱好,一啲都唔乾身入口非常嫩滑。而且個味道甜甜地之餘又焗得好香,非常好食午市套餐 G.BBQ豬仔脾配薯菜108BBQ豬仔脾煮得好稔,配埋類似蜜糖燒汁嘅醬料真係好夾,一啲都唔乾身,而且份量嚟講係有三條咁多薯條都係新鮮整嘅熱辣辣,而菜方面有翠玉瓜同雞髀菇,味道都唔錯套餐仲送飲品同甜品我哋叫咗熱檸檬水、熱菜蜜同埋兩杯木糠布甸,個布甸係出乎意料嘅好味,餅碎同忌廉嘅份量比例啱啱好,唔會太膩。成個套餐真係非常豐富。
我同朋友叫咗兩個套餐,分別係:
午市套餐 F. 西京燒比目魚配飯 98
午市套餐 G.BBQ豬仔脾配薯菜108
套餐仲送飲品同甜品
成個套餐真係非常豐富。