2009-06-15 24 views
有時食野前,真係要上黎「開飯」睇一睇先!平時放工成日都見呢間餐廳的大頭公仔宣傳,今日終於「有幸」光顧,真係一試便知瀨野!其實一間食肆的人客數量,或多或少都反映到其質素,這間大巴黎,初時仲以為係同小巴黎一對係食越南野的。八時左右的黃時間,只得大約一半的滿座,我當時都心知不妙,只係真的估唔到咁不堪而已。待應係唔會帶你去邊張枱的,我同女友便好似去快餐店咁求其搵張枱吧,反正都大把吉枱,但坐左好耐都未有清水俾你。都算了,於是點餐點了一客鵝肝HAM的凱撒沙律和一客焗吞拿魚鮑片意粉。餐湯點了一紅一白,但跟湯的麵包卻欠奉,只得兩碗湯俾我地,就連湯碗下的碟都冇,見到枱面上的兩碗「孤單的湯」我同女友都真係打左個突!都算了,只要湯好飲就得,白湯過得去,紅湯女友喝了兩啖便唔飲了,事後佢話好似溝左水咁淡而無味。都算了,可能主菜好味呢!先來個凱撒沙律,頂!如果唔係我記得叫咩,仲以為佢黎的是前菜,隻碟細不特止,蔬菜份量自然少得可憐,所謂的鵝肝就大家去食LUNCH BUFFET的果D下價肝鵝HAM,得三片之餘,舊鵝肝仲要有點苦苦地咁。都算了,跟住好快便黎埋我的焗意粉,但一拮落去,便發現好明顯係焗得唔夠耐,D意粉好似放
有時食野前,真係要上黎「開飯」睇一睇先!

都算了,跟住好快便黎埋我的焗意粉,但一拮落去,便發現好明顯係焗得唔夠耐,D意粉好似放入碟度求其「叮」幾分鐘便上枱咁,叫會意粉可能會更貼切!面頭的芝士都來得孤寒過人,真係俾得果少少,講真茶餐廳焗飯都比佢「重料」好多!吞拿魚預左佢係罐頭,但都應該整得碎點先至舖上D意粉上面吧!至於那些鮑片。。。都係算罷啦!

食物方面真係感覺唔到有誠意,服務方面都不惶多讓,一如其他食評,侍應好似「遊魂」咁,心不在焉,送來的食物名稱都是叫錯的,檸水叫左檸茶,咖啡又叫左可樂。成間舖的人客不算多,其實都可以提供一個較靜的環境俾人傾下計,但係這裡的幾個侍應偏偏又起喜歡高談闊論,圍埋一堆晌度玩同談笑,變左全餐廳最嘈、最騷擾的反而係佢地了。

如果呢間餐廳的負責人見到呢篇文,請留意下貴店的食物同員工質素,否則,你個大頭公仔派幾多傳單都係冇用的!
2009-06-15
$70 (Dinner)