2022-09-03
沙田面目全非, 原來3期2樓電梯底有野食都唔知食食下都見多人排隊入到去空間感大, 裝潢充滿九州市場味道同元氣一樣用輸送帶送食物, 上菜時間適中但輸送帶攞野食既位好窄, 攞D湯麵野食有點困難,要小心叫野食都係用TAB, 都有MENU比你睇, 不過已經好殘舊好似好污糟咁因為疫情每枱都有提供酒精搓手液, 呢樣唔係間間有,抵讚一方面係USER FRIENDLY又快捷另一方面無咩同員工既交流~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~我K形D舊派D,人食野我食野,有時喜歡果份親切感, 果份傳統味道例如舊式茶樓推車仔, 好懷念排隊等車仔呀姐即刻淥菜, 炸雞翼, 煎蘿蔔糕等一路推仲要一路大叫有咩食, 有時仲食到童年回憶 (OH SHIT....暴露年齡)而家好多餐廳,包括社會, 只顧盲目進步, 硬推科技, 商場食肆清一式無D新意有時忘記保留番份人情味, 有時回憶比起憶憶聲批出黎發展既款項更有價值~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~先黎幾個冷盤炸物豆腐沙律豆腐夠滑,沙律配埋芝麻醬,輕食前菜炸魚仔, 當小吃一流, 唔知係咪擺耐左, 已經偏林煙韌左八爪魚同魷魚,普
食食下都見多人排隊
入到去空間感大, 裝潢充滿九州市場味道
同元氣一樣用輸送帶送食物, 上菜時間適中
但輸送帶攞野食既位好窄, 攞D湯麵野食有點困難,要小心
因為疫情每枱都有提供酒精搓手液, 呢樣唔係間間有,抵讚
一方面係USER FRIENDLY又快捷
另一方面無咩同員工既交流
先黎幾個冷盤炸物
豆腐沙律
豆腐夠滑,沙律配埋芝麻醬,輕食前菜
炸魚仔, 當小吃一流, 唔知係咪擺耐左, 已經偏林煙韌左
八爪魚同魷魚,普通冷盤
極上蟹拉麵
麵偏少,份量較適合女士 好味,蟹膏多過蟹肉, 剩食膏偏咸
將拉麵點埋蟹膏一齊食
家人點左2個刺身丼
師傅刀工利害,刺身好薄
我會偏向啖啖肉多D
不過MENU選擇唔多, 散叫刺身既種類極少, 係叫丼先有多D刺身食下
食物: 一般, 刺身呢個價錢算經濟,係同區係不錯既選擇
環境: 有日本味道既餐廳, 去唔到旅行既過黎望梅止渴先; 內籠大, 但枱面空間少, 叫多幾樣已經逼逼地
服務: 個輸送帶好勤力無停過, 部TAB長期備用狀態無休息,辛苦晒