2024-04-10 744 views
我見呢間嘢灣仔Ive附近都開咗好耐,而家新蒲崗開咗,於是想試下今日外賣咗兩個自選, 一個湯河一個🐖油撈米第一碗係豬腸,豬心,魚皮餃+🐖 (胡椒湯底)由於佢手嘢都係分湯, 但係佢將所有送掉曬落碗湯度, 外賣拎走因為啲湯仲有餘溫,會焗到送硬曬過,熟根本咬唔難🐖油撈米完全食唔到豬油香味,完全唔鹹( 雖然我落去好深色, 畢啲燙落去啲胡椒未有蓋過曬啲豬油香, 如果單獨飲碗湯又覺得佢太辣口第二碗係豬潤,墨丸河( 豬骨湯), 呢本個死淨都係豬潤overcook,同埋食到有啲變壞咗嘅酸味, 至於墨丸口感好似仲差過譚xx哥, 個湯底完全係出$x丁麵豬骨濃湯味 ,好彩呢碗個河粉ok係卦湯順滑好唔好食就見仁見智,我下次可以試下堂食, 外賣大家要小心😡

今日外賣咗兩個自選, 一個湯河一個🐖油撈米

第一碗係豬腸,豬心,魚皮餃+🐖 (胡椒湯底)

好唔好食就見仁見智,我下次可以試下堂食, 外賣大家要小心😡
TakeAway