2023-08-24 1358 views
今日我哋去左九龍酒店二樓 The Middle Row Bar 食個下午茶, 空間唔算大, 靠窗有四個位置, 一個位置擺放左兩張圓檯及五張櫈睇睇個MENU.安排左我地坐窗邊, 之前係KLOOK買, 選擇仲夏香芒燕窩中西下午茶, 好! 開始食.我地叫左杯 Latte 同 Cappuccino, 對咖啡認識唔多, 香滑唔苦澀就OK個餐到左, 典型英式下午茶架, 一共有13款食品日式和牛包配香芒醬, 麵包細細加片番茄同生菜,免治和牛肉好厚身, 雖然煮得比較熟, 但牛味都好重, 牛脂好香.流沙奶皇煎堆仔,外形普通, 內餡味道唔錯, 但做唔到流沙效果! 燕窩蜂蜜香芒奶凍,有小小燕窩放頂, 芒果肉舖滿碗, 果肉鮮甜,份量都唔小,奶凍都好香好滑.首先係蒸籠內嘅粉紅松露素菜餃,松露味好香濃, 素餃冇肉食落唔會油膩, 餡料有啲唔夠熱.吞拿魚帶子沙律配黑魚子, 青瓜片做底好清爽, 加上撈左沙律嘅吞拿魚, 再加上鮮味帶子,最頂加入黑魚子, 濃味黑魚子都冇搶走吞拿魚油香, 超讃.沙律醬蝦多士, 多士比較乾脆, 蝦滑比較薄,可能太薄唔多有口感, 蝦味冇乜.慢煮波士頓龍蝦酥盒,個酥盒幾酥脆, 當然牛油唔小,個慢煮
睇睇個MENU.
個餐到左, 典型英式下午茶架, 一共有13款食品
慢煮波士頓龍蝦酥盒,個酥盒幾酥脆, 當然牛油唔小,個慢煮波士頓龍唔重龍蝦味, 普普通通.
鮮芒果燕窩窩夫,燕窩都唔算小, 鮮芒果做成球形,窩夫中間夾住芒果吉士醬, 芒果味幾香.
香芒熱情果凍湯,芒果味濃但味道比較酸, 用飲管吸嚟飲有啲怪.
馬卡龍, 表面比較黏手, 咖啡味幾濃, 士多啤梨味略甜.
自家製拿破侖千層酥, 酥皮都鬆脆, 只係一般啲.
英式鬆餅,鬆餅幾大件, 牛油味香, 餅好鬆化
最後係, 芒果瀑布芝士餅,個人覺得, 芒果醬比較酸, 芝士餅芝士味唔夠濃,可以張膠紙拉開, 芒果醬好似瀑布流出, 我就直接一羹羹食.

總結環境幾舒服, 食物賣相幾靚打卡一流, 食物質數幾好, 職員服務非常好, 大家值得一試.

2023-08-07
$124 (Tea)
Dining Offer
Coupon