2019-08-31
經過水街見到有新糖水舖開張,佢嘅前身係以前介紹過極難食嘅甜品舖🥴今次即管試下新糖水舖,睇吓會唔會好似以前嗰嗰間甜品店咁伏🤫========================叁元豆花 $36(8點前:$33)如果有選擇困難症嘅朋友試呢個就啱啦😈入邊有齊豆腐花、芋圓、地瓜圓、黑糖珍珠、紫薯同西米,跟住KY就揀咗配雲呢拿雪糕🤘🏻芋圓同地瓜圓嘅質感都幾Q彈爽口,不過因為個人喜好問題我就唔係幾鍾意咁細粒嘅珍珠啦,好似好難嘗試到珍珠嗰種Q彈嘅口感,仲有好易哽親😂😂個人都幾鍾意佢放喺底嘅豆腐花,質感都叫ok滑嘅,有別於平時加黃糖食嘅豆腐花,正正因為今次冇加黃糖嘅關係,佢嘅味道冇咁甜反而更加突出佢嘅豆香🤪不過佢啲紫薯波波又唔係幾知係咩味,好似係無味嘅所以扣左啲分🤣========================巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻再食過指數🏃🏻♀️:👧🏻👧🏻👧🏻錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻服務正指數👩🏻🍳:👧🏻👧🏻👧🏻環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻========================📍 滔滔甜品 (西環)西環水街1號地下E舖========================#hk #hkig
========================
叁元豆花 $36(8點前:$33)
巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻
再食過指數🏃🏻♀️:👧🏻👧🏻👧🏻
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻🍳:👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 滔滔甜品 (西環)
西環水街1號地下E舖
========================
#hk #hkig #hkigfood #hkfood #food #couple #hkeat #eat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodporn #hkfoodie #hkfood #美食