2017-04-06 282 views
晚晚都想食飽飽先番屋企,今晚又係好肚餓又好想食飯,突然醒起呢間食日式飯嘅舖頭,佢有熱野又有生冷野,可以滿足晒唔同人嘅願望。我今晚想食熱野嘅,而另一半想食生冷野,而呢間店就冷熱野食都有,岩晒有唔同要求嘅我地!叫左一個溫泉蛋洋蔥牛肉丼同埋香蔥吞拿魚拖羅蓉丼,另加一個招牌鹽燒牛舌。先上枱嘅係溫泉蛋洋蔥牛肉丼,個飯面舖滿晒牛肉,紫菜下面收埋左隻溫泉蛋。牛肉嘅量好多,味道無吉野家咁甜,加埋d洋蔥好香,撈埋隻蛋個飯好滑,唔錯!至於香蔥吞拿魚拖羅茸丼,拖羅茸唔算係特別多,不過吞拿魚就算係厚切嘅,至少唔會好似食緊橡筋咁,食落唔腥,加埋隻鵪春蛋都唔錯嘅。最後叫多個燒牛舌,牛舌落鹽重手左少少有d鹹,都係丼好食d!
溫泉蛋洋蔥牛肉丼
香蔥吞拿魚拖羅蓉丼
最後叫多個燒牛舌,牛舌落鹽重手左少少有d鹹,都係丼好食d!
招牌鹽燒牛舌
Type of Meal