2020-01-13 614 views
係荃灣揀左間黃拉麵食一食,黎到先知呢度好似日本咁用自動售賣機先係自動售賣機買完野食,等店員有位就帶我地入去我地嗌左兩個拉麵,分別係櫻花蝦拉麵同埋激辛味噌拉麵。先講第一個,櫻花蝦拉麵。我個人覺得呢個幾好味,湯底夠濃厚,拉麵配搭埋櫻花蝦一齊食就有淡淡既蝦香味流心蛋係偏生的(即係幾流心下),有人中意呢種,有人中意熟少少個蛋黃"傑身"少少既,呢樣就見仁見智啦第二個係激辛味噌拉麵。其實本來想食辛味噌拉麵,但係我地去到已經賣曬,咁就試下佢個激辛有幾辛!我本人都算食得辣既(當然仲有好多人比我更食得啦),覺得呢個辣度可以接受,會覺得幾辣下,但又未辣到食物到,喜歡食辣既可以挑戰一下塊叉燒係好味既!未至於去到入口即溶果種,但佢食落係有淡淡既燒過既焦香味(但係由於激辛果碗比較濃味,個焦香味就比個湯底蓋過左)
先係自動售賣機買完野食,等店員有位就帶我地入去
我地嗌左兩個拉麵,分別係櫻花蝦拉麵同埋激辛味噌拉麵。

櫻花蝦拉麵
激辛味噌拉麵
2019-12-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$88 (Dinner)
櫻花蝦拉麵