2017-06-22
同三個朋友到呢間餐廳聚餐,一入去,地方都幾四正,我地諗緊食咩既時候,估計係老闆既人走埋黎同我地推介豬手、Ribs、燒春雞等等主食,最後我地淨係就叫左個泰式雞翼、芝士薯格、豬手同黑松露意大利飯,野飲我就叫左個蝴蝶茶雪糕梳打。因為每人加左$30關係,我地有個鴨胸肉沙拉、湯同牛角包!沙拉唔錯,好新鮮,細細碟好開胃!是日餐湯係粟米湯,唔係開鑵頭,都好creamy好好飲。需要一讚既係個牛角包真係好好食!外脆內軟,又好香牛油味!小食上場,雞翼都幾好食既,不過唔係太大驚喜。個芝士薯格賣相一流,不過痴埋一舊舊,大家分既時候唔係太方便,食落冇想像中咁好食,唔夠脆,但又有d乾,芝士味可以再濃d。上豬手時,老闆非常細心地問左我地駛唔駛影相先,然後幫我地切開,呢間餐廳既老闆同員工都好熱情,好nice. 咁講返個豬手啦,可能我本身就麻麻地德國豬手,我覺得塊皮可以再脆d, 入面肉可以再淋d,總之呢個主食就冇咩特別。黑松露意大利飯,一來到就聞到好香既松露味,食落都幾香濃,仲有好多菇菇,令到個口感好豐富,同時又唔會太「流」,食完再想食,不過上面得2粒帶子就好似少左d。最後講下個蝴蝶茶雪糕梳打啦,杯野賣相好靚,好值得打
因為每人加左$30關係,我地有個鴨胸肉沙拉、湯同牛角包!
沙拉唔錯,好新鮮,細細碟好開胃!
是日餐湯係粟米湯,唔係開鑵頭,都好creamy好好飲。
需要一讚既係個牛角包真係好好食!外脆內軟,又好香牛油味!
小食上場,雞翼都幾好食既,不過唔係太大驚喜。 個芝士薯格賣相一流,不過痴埋一舊舊,大家分既時候唔係太方便,食落冇想像中咁好食,唔夠脆,但又有d乾,芝士味可以再濃d。
最後講下個蝴蝶茶雪糕梳打啦,杯野賣相好靚,好值得打卡,不過味道就一般,淡淡地,蝴蝶茶同梳打唔太夾,唔係難飲,但都係熱飲加蜜糖好味d!
總括而言,我個人就覺得唔係重點既湯同牛角包係最好食!小食同主食唔係唔好食,但未至於食過番尋味,有進步空間。
環境來說,都幾舒服既,可能今日閒日個場唔full, 好方便我地大聲講大聲笑,係一個唔錯既朋友聚會地點。