2009-05-16
早兩日同媽媽補祝母親節,之前一直都想黎試下,剛巧近排又想食韓國野就黎食哩間。整修後真係靚好多,地方又同乾淨~6點就黎到o個時得一枱客,老闆娘就俾左MENU同紙仔我地,要左個炆牛肋骨,牛肉石頭鍋飯,炸醬面同綠豆餅。個牛肋骨好快就到,同阿媽一食入口,大家立即讀好,個牛肋骨好入味,中間o的脂肪冇去晒兜汁度,入口仲有口感,唔會散晒,very good到個石頭飯都好好,個waitress幫我地撈埋,個鍋夠熱整到成層焦,又脆唔會un,仲好香,唔知點解我o係屋企整親都好un-_-個sauce都好夾,少少辣唔會過火,菜多肉少啱我媽~係韓國肉係比較貴所以佢地都好少食好多肉,所以咁都係好正常~綠豆餅個面有o的脆,o的豆蓉有埋少少蛋味,入面又有o的韮黃絲o既物體增加口感,正~最後個炸醬面黎時我同阿媽已經飽到上心口orz試左兩啖就打包回家,o的面你滑但唔un,不過我第二日拎出黎做午餐翻熱後都冇lum晒,入口依然不俗,個汁同洋蔥咸咸甜甜的~如果唔食洋蔥就不要叫了,因為o的洋蔥係精粹呢XD成餐我同我媽媽都好滿意,我媽仲見到廚房o的人洗碗好有心機,唔係出面好多沖沖水就算,再讚~最後走o個陣個老闆娘好好笑容,say晒
整修後真係靚好多,地方又同乾淨~
最後走o個陣個老闆娘好好笑容,say晒byebye,一定有下次!
不過就可以叫少個菜orz