2004-02-23
食完彭慶記同兩個朋友決定再來這裡食甜品。呢度地方幾細,檯亦set得幾密,星期日晚係幾多人食的。唔單止堂食,仲有好多人係等緊外賣的,可見都幾受歡迎。三個人等左一陣至坐低,叫了幾樣甜品一齊吃,有焗西米芝麻布甸、焗西米芋蓉布甸、芝麻皮芒果班戟同榴槤班戟。焗西米布甸份量不大,一倨人食都係剛好,所以最後都叫多了一個芋蓉的。唔係太甜,味道不錯,比較起來芋蓉比芝麻出色,但兩款都已經比坊間的一般蓮蓉餡底好食。唯獨是要19蚊一個,價錢是有點貴;芝麻牛皮芒果班戟可分六舊,幾個人食都得。裡面忌廉多過芒果,芒果亦不算香甜,可幸個芝麻皮真係幾香芝麻味,為這個班戟挽回些少分數。23蚊一客,又係幾貴;榴槤班戟都幾好味,個人覺得比芒果班戟還好,20蚊一件,都唔平。班阿姐服務都OK,但就真係幾迫,佢地成日在背脊經過都會有身體接觸,坐得幾唔舒服,唔怪得咁多人買外賣。埋單一百元正,係有特色但唔算平。
埋單一百元正,係有特色但唔算平。