2020-02-17 473 views
前牌潮流飲黑糖珍珠鮮奶,而依間位於西九龍中心對面嘅台飲店見好多人ig都話係好飲排名好前嘅珍奶🤔店主係台灣人,表示堅持不用香精和奶精,而且仲用咗蔗糖!我係閒日夜晚8點鐘左右去幫襯,估唔到都有好多人去幫襯有條小隊仔等拎飲品,不過由落單到拎飲品大約10分鐘係可以接受。⭐️學生可以減兩蚊⭐️12點前各款配料+$1💛黃店認證:5.8、11.11響應罷工,門面貼上黑警死全家、連豬圖案等祝福貼。👓 黑糖珍珠鮮奶 M $29冇叫少甜, 因為飲品冇加糖漿而甜味來自珍珠的黑糖,如果叫少甜會落少黑糖冇咁濃郁🙋🏻‍♀️但我覺得正常甜度都唔算太甜剛好。採用日本明治鮮奶夠厚滑,不過奶味唔算非常重突顯唔到黑糖鮮奶嗰種精粹🤧珍珠反而做得幾出色,黑糖珍珠熬煮兩小時,果然一咬好強烈嘅黑糖味,唔係一味死甜;珍珠彈牙好煙韌幾好。💁🏻‍♀️ 依間黑糖珍奶比例剛好適合本身唔太鍾意黑糖珍奶嘅人,黑糖味唔算超多超滯(李圓圓係成杯都重黑糖漿而依間係主要珍珠有黑糖,同李圓圓相比依間奶味冇咁厚和重)💁🏻‍♀️➡️圓圓適合一啲唔太大熱愛黑糖珍奶嘅人💁🏻‍♀️➡️李圓圓適合鍾意黑糖同重鮮奶味嘅人評分:8/10👓 圓圓珍珠奶綠 M $24叫咗半糖甜度剛好🙋🏻‍
⭐️學生可以減兩蚊
⭐️12點前各款配料+$1

黑糖珍珠鮮奶 M

👓 黑糖珍珠鮮奶 M $29
💁🏻‍♀️➡️圓圓適合一啲唔太大熱愛黑糖珍奶嘅人
💁🏻‍♀️➡️李圓圓適合鍾意黑糖同重鮮奶味嘅人
圓圓珍珠奶綠 M
👓 圓圓珍珠奶綠 M $24
叫咗半糖甜度剛好🙋🏻‍♀️綠茶好出感覺清新。
圓圓系列有雙色珍珠分別黑糖珍珠和黃金珍珠:珍珠同樣做得好出色,即使唔係刻意叫黑糖但一咬落去都有好香嘅黑糖味;而黃金珍珠以蔗糖熬煮,少少甜而不膩,變相唔使剩係得一款黑糖珍珠咁漏咁單調。
👓 圓圓珍珠炭焙烏龍茶 L $24
叫咗微糖但有甜味而甜度剛好🙋🏻‍♀️
烏龍茶味好出好明顯,有點烏龍茶嘅甘味,可能就係所謂嘅炭焙香🤣如果嫌鮮奶或奶茶會太膩可以考慮烏龍茶。
黑糖珍珠鮮奶 M
圓圓珍珠奶綠 M