2004-05-30 11 views
呢間野開係我屋企樓下, 開了差不多一個月, 幾次都過其門不入, 今日星期六又落雨, 好, 試下啦!, 花甲田雞麵, 咁得意的配搭, 可以配白麵, 米線或者疍麵, 白麵!? 好又試下! 哦... 原來係一種以前食個的白色扁麵, 湯清清地不過幾好味, 唔似有味精, 用的是有殼新鮮蜆不是花甲, 蜆好鮮甜, 田雞肶有4隻, 都是新鮮貨, 有幾條白菜仔, 呢碗麵幾鮮, 夠大碗, 最主要是感覺幾健康咁。另外叫了一碗蕃茄椰菜牛肉白麵, 無加工的牛肉, 無獻, 但又唔會唔夠味, 我就覺得幾好味。佢的棘油是自製類似XO醬, 配白麵幾適合。另外叫了一碟麻棘牛展就普通, 棘但不麻。呢間店裝修幾好, 地方好乾淨, 坐低有杯熱茶飲, 以後放工又多一處地方食野!