2022-02-28 455 views
疫情我都知難做,成條街都冇幾間有開,見凍室有開,又想食炸肶,好啦,仲有賣炸肶,食返個啦。坐低都係例牌冇伙計,等多兩分鐘終於有伙計上餐,叫返聲唔該落單,伙計係無反應,不過轉頭都過黎寫單。唔知係呢度文化定點,寫單係放張寫單紙係餐枱再慢慢寫,叫個炸肶姐,又要搵餐牌再慢慢寫個午A。心諗不如我寫埋畀佢啦。一兩分鐘後,果個伙計埋黎話冇炸肶,唉,有冇咁黑仔。算,求其食個炸魚柳,唔好煩了。過多幾分鐘,罐可樂上枱,連一杯冰。可樂唔凍都接受既,39+3凍飲,仲想點。歎兩啖可樂,上左碟吉列魚柳,放低隻碟果刻,我以為上錯餐。有圖有真相,呢塊係魚柳?! 魷魚咁卷起哂,39蚊你畀咁細塊我? I can't believe it! 上Openrice睇返張相,雖然原本影落都唔大塊,但呢度兩啖都咬完了吧,收我39? 食個老麥都冇咁火起。當我回過神來,問返伙計,佢就話,係咁架佢。好一句係咁架佢,睇黎唔係我黑仔,黑果個唔係我。食落其實唔難食,係份量細到唔敢想像可以以下午茶自居。個擺碟更加係笑話。結言: 永遠不會再來。

結言: 永遠不會再來。

吉列脆魚柳
2022-02-28
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$42 (Tea)