呢間餐廳位於繁忙地段,交通方便,非常適合想快餐嘅人。餐牌上有多款選擇,通粉入面有三色豆,自己睇路,凍奶茶味道唔錯,口感平衡,唔會太甜,非常適合炎熱天氣飲用。餐廳提供QR code,自助落單方便快捷,食物上得幾快,適合忙碌嘅上班族或學生。雖然餐廳主打速食,但整體服務質素都不錯,員工態度友善。不過,湯底方面就比較普通,唔好期望有特別濃郁嘅雞湯味,味道上有少少失望。適合隨便食一餐,特別係想快速解決午餐或者晚餐嘅朋友~~

2025-04-21
2025-04-08 49 views
餐廳最招牌係厚豬扒,可以配飯、湯麵,仲有豬扒包及豬扒沙律等人均幾十蚊食得飽飽,鄰近地鐵站,24小時營業,抵食又方便🎈招牌厚豬扒配魔鬼醬脆豬包豬扒包超大個,比平時見到嘅大成倍麵包烤得香口,夾住厚豬扒、蕃茄同生菜口感juicy帶有蛋黃芥末醬香味,味道有驚喜🎈厚豬扒拼沙律豬扒真係好厚身,兩邊煎香唔會好多肥肉而做到爽彈有肉汁,係幾正嘅以為沙律係一般茶記沙律,估唔到裡面會有新鮮蘋果,like✔️🎈炸雞脾大大隻雞脾外皮薄脆,內裡有肉汁啖啖肉嘅感覺好正🎈特餐湯麵配炒蛋、蒜茸厚多士同熱飲,價錢合理仲可以加錢要塊豬扒添蒜蓉多士好香蒜味,跟特餐食到又幾有新意🎈照燒汁鰻魚丼原條鰻魚幾厚肉,醬汁甜甜哋配有中華沙律,伴碟配菜有誠意另外跟豬扒餐加咗肉醬,辣度好足,好啱送飯

餐廳最招牌係厚豬扒,可以配飯、湯麵,仲有豬扒包及豬扒沙律等
人均幾十蚊食得飽飽,鄰近地鐵站,24小時營業,抵食又方便

🎈招牌厚豬扒配魔鬼醬脆豬包
豬扒包超大個,比平時見到嘅大成倍
麵包烤得香口,夾住厚豬扒、蕃茄同生菜
口感juicy帶有蛋黃芥末醬香味,味道有驚喜

🎈厚豬扒拼沙律
豬扒真係好厚身,兩邊煎香
唔會好多肥肉而做到爽彈有肉汁,係幾正嘅

🎈炸雞
大大隻雞脾外皮薄脆,內裡有肉汁
啖啖肉嘅感覺好正

🎈特餐
湯麵配炒蛋、蒜茸厚多士同熱飲,價錢合理
仲可以加錢要塊豬扒添
蒜蓉多士好香蒜味,跟特餐食到又幾有新意

🎈照燒汁鰻魚丼
原條鰻魚幾厚肉,醬汁甜甜哋
配有中華沙律,伴碟配菜有誠意
另外跟豬扒餐加咗肉醬,辣度好足,好啱送飯

2025-04-07 44 views
果然名不虛傳,有實力。啱啱下午茶時段,茶餐有好多款選擇。食物端上枱,出乎意料,又足料,又大份,不得不推介。📍Double 厚豬扒飯🍚兩塊厚厚的豬扒,真的好厚。咬落去多汁入味,配上辣肉醬,絕配。估唔到這個新鮮配搭咁惹味。🥘自家制辣肉醬,好惹味,必追$5📍紅豆冰甜度適中🤭只$5必加🧋📍招牌厚豬扒脆豬包(配魔鬼醬)🍔嘩~超大份,簡直係深水潛艇,一開二之後都仍然勁大份,仲大份過好多其他店豬扒包,而且豬扒真係好厚肉多汁,又有我最愛嘅豬扒骨,簡直係性價比超高。📍香炸雞髀配冰室沙律🍗最驚喜就係沙律,自家製仲有好多蘋果粒粒。雞髀翼都啖啖肉,十分可口。📍冰室一口西多士🍞一上碟,勁大份,配上朱古力及煉奶,好味😋。與法蘭西多士(入邊有花生醬)不同呢,啱晒想食西多口感但又唔鍾意食花生醬嘅朋友。感覺到誠意滿滿🤭📍禾味燒bb鴿🕊️簡直有驚喜,估唔到茶餐廳做乳鴿做得咁出色。😍原來佢係自家製乳鴿,不是出邊入貨,怪不得味道調教十分入味。食完一隻又一隻,唔洗去酒樓都可以食到。另外,厚豬扒篇,入面有好多款唔同嘅組合。老闆話佢個咖喱汁都係自家製,下次必定要試。😋😋😋😋😋最後,不得不讚賞呢度嘅伙計及經理嘅服務態度,真係咁忙嘅時候
果然名不虛傳,有實力。
啱啱下午茶時段,茶餐有好多款選擇。
食物端上枱,出乎意料,又足料,又大份,不得不推介。

📍Double 厚豬扒飯🍚

自家制辣肉醬,好惹味,必追$5
厚豬

📍紅豆冰甜度適中🤭只$5必加🧋

📍招牌厚豬扒脆豬包(配魔鬼醬)🍔

📍香炸雞髀配冰室沙律🍗
最驚喜就係沙律,自家製仲有好多蘋果粒粒。
雞髀翼都啖啖肉,十分可口。

📍冰室一口西多士🍞

📍禾味燒bb鴿🕊️

另外,厚豬扒篇,入面有好多款唔同嘅組合。
老闆話佢個咖喱汁都係自家製,下次必定要試。😋😋😋😋😋

最後,不得不讚賞呢度嘅伙計及經理嘅服務態度,真係咁忙嘅時候,仍然好好招呼,又介紹美食,真係抵讚🤭🙄

2025-04-05
Type of Meal
Tea
厚豬
  • 厚豬扒配辣肉醬
2025-04-06 31 views
早餐食到一件熱辣辣嘅新鮮多士, very good😋呢間餐廳火腿係選用金妹牌火腿, 係特別香啲嘅👍🏻服務正常ok高能量嘅我又發揮我嘅魅力喇😂😂坐我前面枱嘅伯伯姨姨, 一坐低就擰轉頭望我枱上面嘅食物, 咁我就噏兩句話你可以手機點餐, 之後阿姨姨直頭走埋嚟問我點樣點餐🤣🤣🤣見佢態度良好就幫下佢啦, 我唔係人人傾㗎😌😌

早餐食到一件熱辣辣嘅新鮮多士, very good😋
呢間餐廳火腿係選用金妹牌火腿, 係特別香啲嘅👍🏻
服務正常ok

高能量嘅我又發揮我嘅魅力喇😂😂

2025-03-08 97 views
点了一个猪扒饭,等了50分钟,还没上,中间叫了3次服务员,等了30分钟时叫了第一个服务员,听了没理我。到了40分钟时第二个男的,很凶,说你点的这个是猪扒饭,时间当然要长一点,等到50分钟,再去问的时候,发现根本就没下单,我当时脑子懵了,说,把钱退给我,我走了,他很凶的说,你钱都没给,你走啦
2025-03-08
Type of Meal
Lunch
2025-02-21 187 views
其實我好鍾意去元朗冰室,記得第一次去係好出色好好味好可惜⋯琴日朝頭早落去太子,經過入去食個早餐⋯叫咗一個美式早餐,都唔平㗎,要成50幾蚊睇佢餐牌嗰張相幾豐富幾靚,我當然知照片是供參考啦🫠但係冇諗過落差可以咁大,原本佢係薯蓉,轉咗茄汁豆佢唔講,我根本都唔食茄汁豆嘅,咁即係成份早餐已經少咗啲... 夾硬試咗少少⋯凍嘅⋯⋯⋯搞錯餐牌張相最少都有3塊蕃茄,佢實物只係得1塊⋯仲要個size只係大過五毫子少少⋯餵貓咩其他荷包蛋火腿都正正常常嗰塊雞肉,我相信你哋睇相都睇得到,佢係有幾咁細塊仲要係好薄嘅,仲要係炸過龍嘅⋯50幾蚊食過咁嘅早餐🥹我真係好失望
其實我好鍾意去元朗冰室,
記得第一次去係好出色好好味
好可惜⋯琴日朝頭早落去太子,
經過入去食個早餐⋯
叫咗一個美式早餐,都唔平㗎,要成50幾蚊
睇佢餐牌嗰張相幾豐富幾靚,

其他荷包蛋火腿都正正常常

嗰塊雞肉,我相信你哋睇相都睇得到,
佢係有幾咁細塊
仲要係好薄嘅,仲要係炸過龍嘅⋯
50幾蚊食過咁嘅早餐🥹我真係好失望
2025-02-20
$53 (Breakfast)
2025-02-07 182 views
蛋治:黃油香氣裡的童年回憶** 「蛋治」(雞蛋三明治)是冰室早餐的永恆經典。太子元朗的蛋治堅持「厚蛋」路線,將滑嫩的炒蛋夾入烘烤過的奶油面包中,蛋液半熟狀態下包裹著微融黃油,入口瞬間香氣四溢。特別的是,店家在蛋液中加入少許牛奶,讓口感更綿密,搭配脆邊吐司,完美重現老香港的「平民奢華」。**熱利賓納:黑加侖子的療癒魔法** 冷天必點的「熱利賓納」,是香港冰室獨有的飲品文化。黑加侖子濃漿加熱水沖泡,酸甜果香撲鼻,入口溫潤順喉。太子元朗的版本特別調整甜度,減少糖漿比例,凸顯天然果酸,並附上一片檸檬增添清新感。冬日捧著熱杯啜飲,暖意從舌尖蔓延至全身,堪稱港式「養生特飲」。

蛋治:黃油香氣裡的童年回憶**

**熱利賓納:黑加侖子的療癒魔法**
2024-12-26 182 views
琴日夜晚去同太太去食飯,短頭髮紮少少辮四眼妹近住大門口,員工態度極其惡劣,非常沒有禮貌,豬扒飯味道極鹹,員工態度極其惡劣,唔怪得知香港人個個走去北上食飯,消費,所有飲食行業,永久進入寒冬。 絕對唔會有下次再幫襯。出污糟呀
出污糟呀
2024-12-23 238 views
路經附近食個lunch,由走入鋪頭開始,冇服務,冇禮貌。自己搵位坐,手機自助落單,自己斟水,問一句都呼呼喝喝,員工態度極差,喺餐廳裏面大大聲講嘢嘈到拆天…… 聽見其他食客在詢問員工一些點餐事宜員工對此態度極差像鬧人般…咖喱厚切豬扒飯,味道普通,咖喱味不夠香濃,飲品方面叫了熱齋啡,冇乜咖啡味……同場還有一些旅客在本人座位旁邊打開旅行喼並在旁邊大聲談話,在場員工卻視而不見…其實從來冇期望在此會有什麼服務,但在此用餐感覺極差,不會再幫襯。
路經附近食個lunch,由走入鋪頭開始,冇服務,冇禮貌。

2024-12-09
$70 (Lunch)
剩係叫個常餐,煎隻蛋,啲蛋白仲係透明,多士又無牛油,不過嘢食其實都係其次最想講就係佢惡劣嘅服務態度,食左茶餐廳咁多年,重未見過一間服務態度咁惡劣嘅餐廳,入到去基本上唔會有人理你,叫左好耐都無人幫我落單,個個都唔想做咁,唔明點解會有咁多人去食!應該係個度附近第一間餐廳。
2024-09-29 299 views
入到去服務態度已經極度惡劣,冇人理'重點嚟錯兩次食物,兩次話俾佢哋聽,佢哋嘅態度都差,唔承認,當第二次再嚟飲品嘅時候,仲要俾佢鬧返轉頭,我大大聲聲鬧返佢,佢先肯換返俾我,總之啲態度係差到爆'睇返啲評語,原來個個都話呢度啲態度係出名差,果然並非浪得虛名記豬扒係OK嘅,但係除咗豬扒之外冇樣嘢好食奉勸大家千祈唔好過嚟,否則會好勞氣而且個廁所係咪出邊,入嚟嘅時候講幾多位都冇人理,自己搵位,自己落單,差唔多要去廚房自己煮
原來個個都話呢度啲態度係出名差,果然並非浪得虛名
記豬扒係OK嘅,但係除咗豬扒之外冇樣嘢好食
奉勸大家千祈唔好過嚟,否則會好勞氣

2024-09-10 420 views
職員態度差,做嘢慢吞吞,今次無入去啦,門口已經趕客走!講緊已經夜晚8點幾,有好多吉枱都唔想招呼客人入去。做老闆嘅請花時間睇睇啲伙記,係真心生意多到唔休做?定係前線伙記自己態度出問題?
2024-08-23 425 views
今次午餐叫咗個豬扒包同凍檸茶。個豬扒包嚟到我嘩咗一聲。因為超大個。唔係平時食開圓型嘅包。係潛艇包勁大個。不過美中不足就係塊豬扒有好大件骨。如果係無骨就真係一流。個包烘到好脆!正!個醬都唔錯日式芥辣味。係旺區$60算係咁喇。
今次午餐叫咗個豬扒包同凍檸茶。
魔鬼醬豬扒包
魔鬼醬豬扒包
2024-06-21 548 views
餐廳位於太子市中心,喺地鐵站附近位置非常顯眼,幾乎一出地鐵站就會見到。可能正值午市時候,所以餐廳內嘅服務員都好忙,感覺落差嘅時候佢哋有啲煩躁,不過上餐嘅時間都幾快,大概15分鐘就上到飯👍🏻👍🏻。講吓個牛扒扒飯,其實同普通茶餐廳牛扒飯冇乜分別,不過60蚊就食到一個牛扒飯,再附送一杯免費嘅熱飲(我叫咗熱杏仁霜)。係咁樣嘅價錢底下食到咁嘅牛扒飯性價比都幾高,而且佢塊牛扒冇話特別韌,食落口感都幾好,而且佢比嘅黑椒汁份量亦都幾多,可以俾你撈飯食,整體嚟講呢個餐唔錯幾抵食👍🏻,不過如果要好驚喜嘅牛扒口感佢就唔會俾到你啦。

牛扒飯
2024-06-08
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
牛扒飯
2024-06-18 355 views
第一次去早餐。啲所謂員工完全喺啞嘅。十問十一唔應。食物絕對差過大0樂九倍。餐肉食到成口粉,奶茶沖到好似普洱加黑白奶咁。佢真係應該註冊專利。好彩係第一次去,更好彩冇下次了。
好彩係第一次去,更好彩冇下次了。