2024-09-29 0 views
入到去服務態度已經極度惡劣,冇人理'重點嚟錯兩次食物,兩次話俾佢哋聽,佢哋嘅態度都差,唔承認,當第二次再嚟飲品嘅時候,仲要俾佢鬧返轉頭,我大大聲聲鬧返佢,佢先肯換返俾我,總之啲態度係差到爆'睇返啲評語,原來個個都話呢度啲態度係出名差,果然並非浪得虛名記豬扒係OK嘅,但係除咗豬扒之外冇樣嘢好食奉勸大家千祈唔好過嚟,否則會好勞氣而且個廁所係咪出邊,入嚟嘅時候講幾多位都冇人理,自己搵位,自己落單,差唔多要去廚房自己煮
原來個個都話呢度啲態度係出名差,果然並非浪得虛名
記豬扒係OK嘅,但係除咗豬扒之外冇樣嘢好食
奉勸大家千祈唔好過嚟,否則會好勞氣

2024-09-10 119 views
職員態度差,做嘢慢吞吞,今次無入去啦,門口已經趕客走!講緊已經夜晚8點幾,有好多吉枱都唔想招呼客人入去。做老闆嘅請花時間睇睇啲伙記,係真心生意多到唔休做?定係前線伙記自己態度出問題?
2024-08-23 147 views
今次午餐叫咗個豬扒包同凍檸茶。個豬扒包嚟到我嘩咗一聲。因為超大個。唔係平時食開圓型嘅包。係潛艇包勁大個。不過美中不足就係塊豬扒有好大件骨。如果係無骨就真係一流。個包烘到好脆!正!個醬都唔錯日式芥辣味。係旺區$60算係咁喇。
今次午餐叫咗個豬扒包同凍檸茶。
魔鬼醬豬扒包
魔鬼醬豬扒包
2024-06-21 273 views
餐廳位於太子市中心,喺地鐵站附近位置非常顯眼,幾乎一出地鐵站就會見到。可能正值午市時候,所以餐廳內嘅服務員都好忙,感覺落差嘅時候佢哋有啲煩躁,不過上餐嘅時間都幾快,大概15分鐘就上到飯👍🏻👍🏻。講吓個牛扒扒飯,其實同普通茶餐廳牛扒飯冇乜分別,不過60蚊就食到一個牛扒飯,再附送一杯免費嘅熱飲(我叫咗熱杏仁霜)。係咁樣嘅價錢底下食到咁嘅牛扒飯性價比都幾高,而且佢塊牛扒冇話特別韌,食落口感都幾好,而且佢比嘅黑椒汁份量亦都幾多,可以俾你撈飯食,整體嚟講呢個餐唔錯幾抵食👍🏻,不過如果要好驚喜嘅牛扒口感佢就唔會俾到你啦。

牛扒飯
2024-06-08
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
牛扒飯
2024-06-18 208 views
第一次去早餐。啲所謂員工完全喺啞嘅。十問十一唔應。食物絕對差過大0樂九倍。餐肉食到成口粉,奶茶沖到好似普洱加黑白奶咁。佢真係應該註冊專利。好彩係第一次去,更好彩冇下次了。
好彩係第一次去,更好彩冇下次了。
2024-06-09 217 views
下班後過來吃晚餐,點了一份厚切豬扒鐵板餐。一開始店員送錯了別人的牛扒鐵板餐過來,幸好我還沒開始吃,店員立刻過來收走,並送給了下一台的客人。至於食物方面,厚切豬扒大塊多汁,十分美味,套餐包了飲品、餐湯、薯蓉、豆腐花,性價比非常高。

厚切豬扒鐵板餐
2024-06-03
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
厚切豬扒鐵板餐
2024-06-04 194 views
依間茶餐廳主打長豬扒,仲開到周圍都係🤟🏻朋友食過大讚佢哋嘅豬扒好好食,一於試一試🧚‍♀️✨✴️長豬扒蓮藕餅飯✴️本身以為長豬扒真係會好長好大塊,不過其實同普通茶記豬扒嘅size差唔多😅味道無咩特別,都係豉油味,肉質較腍,成件事就係普通~蓮藕餅有兩塊,食落一啲都唔爽口🙌🏻✴️豬扒湯米粉拼煎蛋 蒜蓉多士✴️依個米粉嘅湯底完全無味!彷如滾水煮米粉,唯一要讚嘅係有好多菜,而且啲菜仲要係青翠👍🏻👍🏻

豬扒蓮藕餅飯

✴️長豬扒蓮藕餅飯✴️

豬扒  煎蛋  蒜蓉多士
米粉

✴️豬扒湯米粉拼煎蛋 蒜蓉多士✴️
2024-05-14 241 views
今日過左去食飯,落單我要左個豚肉叉燒丼,點知黎左個公仔麵,我話搞左啦,我要果個係日式豚肉飯呀,前後3次唔同人攞返同一個面過黎,我重覆答佢地搞錯啦,單都打錯左,之後再黎一個黑色衫瘦身材黑口黑面嘅男人,問我要咩架,我話日式果個豚肉飯,佢抽個餐牌出黎問我邊個,我指比佢睇,佢好大聲鬧我,講叉燒飯咪得囉⋯⋯就走左去我咁大個女等一次食飯咁樣比人鬧,你地同事落錯單,點解會攞個客人黎出氣?餐牌明明寫住豚肉叉燒丼,點解一定要跟你叫叉燒飯,叫豚肉飯就係錯要比你鬧?-係你改左個餐牌佢😤真係好嬲,香港飲食業成日嗌救命,咩員工咩態度咩服務先得架,無心做不如唔好做,影衰香港😤😤😤😤勁嬲
2024-05-11
$63 (Lunch)
2024-05-11 133 views
『厚豬扒配鬼脆豬包』,這款料理絕對是味蕾的一大享受!豬扒肉質鮮嫩多汁,配上酥脆的豬包,口感豐富層次分明。一口咬下,香氣四溢,讓人垂涎欲滴。這絕妙的搭配不僅滿足了口腹之欲,更讓人心情愉悅,仿佛置身於美食的天堂。無論是品嚐還是製作,都能感受到美食帶來的幸福感。厚豬扒配鬼脆豬包,絕對是一道讓人難以忘懷的美味佳餚!
2024-05-10
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
  • 厚豬扒配鬼脆豬包
當我踏入這家餐廳的一刻,我就感到了不安。我被一位穿著黑衫、戴著眼鏡的侍應接待,他的態度讓我感到非常不舒服。他的眼神瞪得大大的,好像我是在阻礙他一樣。更糟糕的是,他還用一條污糟的毛巾把我女兒的衣服弄髒了,上面還沾有汁液。他的行為讓我感到十分惡劣,我無法接受這種服務態度。我希望餐廳的老闆能夠處理這個問題,否則我將永遠不會再光顧這家餐廳。這種經驗實在讓人難以忍受,我希望其他的顧客不會有同樣的遭遇。我認為,一家好的餐廳應該要有良好的服務態度,才能吸引顧客回頭。我希望這家餐廳能夠改進他們的服務態度,讓顧客能夠有一個愉快的用餐經驗。我也希望他們能夠對待每一位顧客都能有尊重和禮貌,這樣才能讓顧客感到滿意。

今晚推薦三位朋友到來太子元朗冰室嘗試厚切豬扒餐,怎知道遇到對面枱,一位中年白頭髮男侍應欺負阿婆,阿婆不懂用手機落單,他用晦氣態度,極不禮貌 對待客人阿婆如下:我們這裏冇得就噉落單,祇有用手機。你唔識你咪試下囉。你唔用手機我都幫你唔到。最後阿婆怒氣沖沖走了,我對這名中年侍應反應,你不應該這樣的,他竟然回答如下。我們公司冇所謂的。佢唔食咪算囉,唔緊要。少一兩個客冇所謂。最後我埋單的時候,把事情詳細告知收銀,原來現在唔識用手機點餐,係冇飯食的。點解香港飲食業會生意不佳,就係多得你們冰室的中年白髮男侍應唔少。 劣 !!我的朋友們也響應,以後不應再考慮光顧這樣態度的冰室。

我們這裏冇得就噉落單,祇有用手機。

你唔識你咪試下囉。

你唔用手機我都幫你唔到。

我們公司冇所謂的。

佢唔食咪算囉,唔緊要。

少一兩個客冇所謂。

我的朋友們也響應,以後不應再考慮光顧這樣態度的冰室。
2024-05-05 108 views
第一次亦都係最後一次食呢間野。黑衫侍應(呀叔)好串,語氣極差,大聲呼喝客人。同藍衫侍應落咗單之後(無落錯),黑衫過嚟覆單之後就落多咗餐。之後我哋對返嗰陣,佢唔認仲要大聲話返我地😐 食到一肚氣…

食到一肚氣…
2024-04-19 125 views
這道料理真是絕妙的搭配!豬扒肉質鮮嫩多汁,搭配香辣的肉醬飯更是一絕。簡單的配搭卻展現出豐富的層次和風味,讓人一口接一口停不下來。這道料理絕對是讓人喜愛的美食之一,不妨試試看,保證讓您回味無窮!

2024-04-19
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
  • 厚豬扒配辣肉醬飯
2024-04-13 84 views
門口接待嗰位哥哥仔確認有位叫我入去坐一坐低黑衫侍應黑哂口劈頭一句:「出面等位喎!」我示意係你哋同事叫我入嚟坐黑衫侍應大喝:「咁我唔知丫嘛!」即走你哋同事溝通唔好係我錯要俾你鬧?建議想受氣先至好去食
門口接待嗰位哥哥仔確認有位
叫我入去坐
一坐低
黑衫侍應黑哂口劈頭一句:「出面等位喎!」
我示意係你哋同事叫我入嚟坐
黑衫侍應大喝:「咁我唔知丫嘛!」
即走

你哋同事溝通唔好
係我錯要俾你鬧?

建議想受氣先至好去食

2024-04-13
2024-02-09 334 views
豬排出前一丁(已叫爽麵)嚟到已經發漲哂😐抄蛋凍冰冰,豬排鞋拾拾,多士有蒜蓉味叫做食到,凍檸茶少甜仲甜過正常檸茶😑(一見到賣相都唔想影相)服務態度極差,因為同陌生人搭枱,已經同呀姐講左幾次「我哋唔識嫁,分開單」張單都係寫埋一齊,唔緊要分左就無事,食物嚟到條友仲問返我哋個餐有咩,炒蛋係邊個嫁?我哋仲要教返佢🙄仲要話「你個餐包抄蛋喎!」(我當然知啦,我話你知嘅!!!)大佬呀,你都唔清楚自己個餐包咩?要個客教返你轉頭?
大佬呀,你都唔清楚自己個餐包咩?要個客教返你轉頭?