2024-04-21 425 views
作為一個香港人,真係勸大家留港消費,支持番本地既餐廳。經朋友介紹,屯門建生邨附近開咗一間好闊落既火鍋店,唔係坐到背對背咁辛苦既酒樓,一於去會一會佢當日5:10已經去到火鍋店門口,原來5:30先開口,可能係我太心急了到了5:20有職員開門了,比我地先入座,咁就唔使係門口呆等啦。為咗唔使諗叫咩,於是就叫套餐,每樣都有d,啱晒我喱d眼闊肚窄既港女套餐由5:30-7:30,$288另加一,除咗刺身頭盤唔可以加單之外,其他食品可以另外加單,包你食到飽如果想自選時段,就$328另加一,兩個小時。枱的空間感相當大,未試過兩人枱都咁闊落。除咗飲品要自己出去攞之外,其他全程有職員招呼。醬料都係由職員放上枱自選,唔使出去同其他人迫。先揀火鍋湯底,可以揀鴛鴦鍋,揀咗沙爹同埋椰子雞鍋,淨係個湯底都好足夠,椰子雞湯底有一大碟雞、桃膠及紅棗等材料,沙爹鍋有鴨血之後再上頭盤,好新鮮既刺身,真係比日式放題更加出式,可惜唔可以加單跟住上咗兩款前菜,酥炸魷魚酥同埋花雕雞腳,魷魚酥攞上枱已經係陣陣香味,食落口係香脆而不油膩,真係食下一條,食下又一條而花雕雞腳就充滿花雕味道,雞腳有咬口。再嚟上主菜,海鮮拼盤、美國黑豚豬肉、美
作為一個香港人,真係勸大家留港消費,支持番本地既餐廳。

如果想自選時段,就$328另加一,兩個小時。
醬料都係由職員放上枱自選,唔使出去同其他人迫。

而花雕雞腳就充滿花雕味道,雞腳有咬口。
再嚟上主菜,海鮮拼盤、美國黑豚豬肉、美國牛腱肉、手打丸、自家制雲吞、蔬菜盤、自家制嚮鈴。
海鮮拼盤,有大大隻飽魚、蝦、蜆、蟶子,除咗蜆有少量沙之外,其他都好新鮮,根本唔需要點醬料都好夠味😗
黑豚豬肉,薄薄一片,唔會韌
牛腱肉,比豬肉厚身少少,食落好有口感,充滿牛味

雲吞、餃子,大大隻,好飽滿

蝦雲吞,大大隻蝦,食落好爽口
黑松露豬肉餃,好香既黑松露味,豬肉唔會韌
韮菜餃,大量韮菜
手打丸,有蝦丸、墨魚丸同埋好特別既梅菜豬肉丸,食得出係手打,每一粒都好爽口🥰
飲品方面,啤酒都可以任飲,仲有少有既日本樽裝果汁😍好大方呀

最後結論,唔使加點都已經食到飽飽,我一定會再嚟過

2024-04-18
$310 (Dinner)