今日去灣仔搵男朋友食飯,佢話要帶我食啲我未食過既野!黎到QRE大廈,係合和中心對面,超易搵!一入到去就覺得好舒服好闊落😍個位闊落到可以坐4個人~一坐低就會有侍應姨姨幫我地倒茶,同埋送上精美前茶!前菜比想像中更好食!個人最鐘意係中間既醃蘿蔔,睇落唔辣,但食落好惹味!黎之前特登睇下有冇推介既lunch, 點知好多人都係食晚餐多!原來呢度既午餐都好抵架,仲要唔收茶錢唔加一!我地order左‘羊肉、包心魚丸重慶小麵’ 同埋 ‘曉宇伴麵’。呢碗湯麵比起想像中唔算辣,就算唔係好食得辣既你地食都冇問題!😆😆羊肉同埋包心丸唔算好特別,湯底亦唔算好濃,中中等等~但我就非常推薦呢碗伴麵!佢既配料有牛肚絲、午餐肉、炸扁肉同埋青瓜絲。係咁熱既天氣,食一碗伴麵唔會熱上加熱之餘,仲好有驚喜!午餐肉係炸過既,所以非常脆口。仲有啲炸扁肉好似微型炸餃子一樣!總之一啖入口就會有好多唔同既口感😆😆😆仲有碗蒜同醋比你撈住麵食,撈完個味會比較似炸醬麵。我就鐘意唔撈多啲🤣🤣🤣最後嗌多左個炸酥肉,原來係好特別,炸得脆身之餘仲要有驚喜!見唔見到一粒粒既野?原來係連埋花椒炸架!食落口麻麻地好得意😍😍😍😍(如果你係麻辣fans)最後竟然
今日去灣仔搵男朋友食飯,佢話要帶我食啲我未食過既野!
黎到QRE大廈,係合和中心對面,超易搵!
一入到去就覺得好舒服好闊落😍

個位闊落到可以坐4個人~

一坐低就會有侍應姨姨幫我地倒茶,同埋送上精美前茶!
精美三式前菜

羊肉、包心魚丸重慶小麵

曉宇伴麵

重慶炸酥肉

最後嗌多左個炸酥肉,原來係好特別,炸得脆身之餘仲要有驚喜!

最後竟然仲有送甜品潤一潤~

如果齋叫餐既話$58就ok!!!! 仲可以加唔同既小食架!佢仲包一杯野飲(我唔記得影), 洛神花茶好好飲!

非常推介大家黎呢度食呢個性價比好高既午餐!
2019-09-19
Type of Meal