2015-11-10 988 views
灣仔美心西餅突然搖身一變Maxim’s Cake Lab. 單看裝修覺得高貴晒. 但裡面買的又有咩唔同呢? 由於公司係附近. 日日經過. 發現呢度居然有芝士撻. $14一件. 重買五送一. 即刻同同事一齊試. 而重點係呢度唔駛排.買撻個日比完錢. 咁好彩剛剛有一盤新出爐. 我地即刻問可唔可以要剛剛拎出黎個盤. 姐姐話其實另一盤都係剛出爐的, 不過佢話要新拎出黎個盤都無問題. (開心!) 買完拎番上office 成班同事一齊食. 熱辣辣. 芝士是流心的 (食時要小心, 有同事不知情, 居然流到成枱都係). 而皮是我愛的曲奇皮. 讚讚讚.若買了不是即場吃, 可以試試用焗爐焗熱再吃. 同事試過話咁樣食都好好味.
2015-10-13
TakeAway
$14 (Tea)