2008-09-25
上星期同阿媽去宜家睇傢俬, 咁o岩過見到開左間新野, 又有少少肚餓, 於是入去一試.下午茶時間, 人不多, 比左個卡位我地兩母子, 唔錯唔錯.跟住一睇個menu, 嘩鞋, 三十幾蚊碗雲吞面, 都唔平喎. 不過諗起翡翠水晶都係咁上下價, 個心好似舒服d.叫左雲吞面(大)水餃面各一. 頃刻, 兩碗面送上, 嘩咁大(細!)碗既? 係翡翠既一半size到啦, 即時有被呃錢既感覺.再講味道, 水餃好難食, 有陣怪味, d料又"煤煤"地, 唔掂. 至於雲吞就ok, 未至於好好食.唯一可取就係面底, 好難遇到d咁有質素既面底, 煙銀彈牙, 又唔會好快比d湯浸淋, good!總結: 真係好細碗(我兩啖就爬晒d面), 唔抵食, 亦唔係好好食 - 物非所值!

下午茶時間, 人不多, 比左個卡位我地兩母子, 唔錯唔錯.