2025-02-16 0 views
今日我去咗鰂魚涌商業中心一間阿拉伯菜餐廳,試咗佢哋嘅set lunch,真係好好味!前菜我叫咗巴馬火腿哈密瓜,呢個搭配真係意想不到,火腿鹹香,哈密瓜甜嫩,口感上咁一鹹一甜,食落去超級開胃,完全係一個完美嘅開場!主菜方面,我選咗西冷扒,佢哋嘅西冷扒煮得剛好,肉質鮮嫩多汁,每一口都充滿肉味。搭配嘅橄欖油炒蔬菜,唔單止顏色靚,味道亦好清新,蔬菜炒得唔會過熟,保持住脆口感!最後係甜品,檸檬雪葩,呢個甜品係一個清新嘅收尾,雪葩口感滑順,檸檬味道酸酸甜甜,食完之後好舒服,感覺好清新,幫我解暑。整體來講,呢間阿拉伯菜餐廳嘅set lunch真係非常好,食物質素高,味道出色,環境亦好舒適,非常適合同朋友一齊享受。如果你鍾意嘗試新嘅菜式,呢度真係一個不錯嘅選擇!我肯定會再返嚟,試下佢哋其他嘅菜式!