2023-10-19
去啟德新開嘅商場,見到呢間露營風嘅餐廳又幾吸引,全部座位、擺設、餐具都真係露營嘅裝備,有一種喺商場露營嘅感覺。⛺️Picnic set $116 (湯或嘢飲+沙律+冬甩意粉)揀咗湯:是日餐湯係忌廉蘑菇湯🥣忌廉味略為少,但估唔到湯入面有好多薯仔粒🥔,仲用露火用品盛載住,有feel!沙律:揀咗白桃藜麥沙律白桃夠新鮮,脆脆哋又甜甜哋,白桃醬夾埋沙律菜,又幾fresh同開胃🤤冬甩意粉:煙肉卡邦尼冬甩意粉🍝外型真係同冬甩一樣,上菜時熱辣辣,仲出緊煙,味道同正常卡邦尼意粉一樣,但冬甩邊邊就脆脆哋咁,好特別同有口感!追加三文治:牛肉車打芝士洋蔥番茄+追加牛油果🥑麵包揀咗牛角包🥐, 鬆軟又有牛油香味,配埋牛油果加2大塊牛肉片,加上車打芝士嘅鹹香,又幾夾喎!呢個配搭有啲驚喜!👍🏻追加小食:水牛城雞翼配薯條單骨雞翼方便食👍🏻 本身見佢唔係好多汁,食落有ok喎,微辣!薯條粗切,正!追加飲品:抹茶椰子latte🍵呢個好有驚喜!!👍🏻第一次見呢個配搭,意外地好飲,但椰子味飲到最尾就淡咗啲。總結:呢度食物好多選擇,就算嗌set都有好多唔同配搭可以試,食物質素又幾好👍🏻
揀咗湯:是日餐湯係忌廉蘑菇湯🥣
沙律:揀咗白桃藜麥沙律