2022-04-28
台北車站 @nextstationtaipei 📍:將軍澳貿業路8號新都城中心一期地下G25號舖🚗:寶琳地鐵C出口 步行3分鐘📞:+852 2388-0202💲:~HKD90/head for dinnerFood quality✔️:台灣三杯雞、綠茶拿鐵珍奶👌🏼:干鍋花菜、椰島珍珠奶茶總結:😋比起正宗台菜 我覺得似一間有賣台菜及珍奶嘅茶餐廳 嘢食好食 價錢相宜 開喺商場入面環境都唔錯 住附近值得一試👏🏼😋三杯雞好食 淡淡酒香 調味幾重 皮脆肉滑 雖然係家常小菜但好食 配飯一流😋佢啲珍奶跟餐都係+14蚊only 非常抵 綠茶拿鐵珍奶🧋較推薦 唔甜係重點😋食物跟爐上 三杯雞都用石鍋咁上 睇到老闆對保暖呢家嘢好講究 加分🐱😋環境大 有唔少卡位 兩個人坐好舒服 😋性價比高 開喺商場呢個價錢 呢個份量 又幾好食 寶琳居民嘅福音嚟🤔️干鍋花菜🥦 椰菜花係重點 但太辣 對我呢啲唔太食得辣嘅朋友就真係唔識享受 但愛食辣嘅朋友認真要試試 🤔️杯椰島珍奶我幾鐘意 因為我係嗜甜之人 椰汁又係我最愛 但必須承認呢杯嘢對普遍人類嚟講都係太甜 想飲要叫少甜為妙🙊🤔️每個套餐配碗大白飯 飯底黃甘甘 搞到我以為係黃薑飯 但
📍:將軍澳貿業路8號新都城中心一期地下G25號舖
🚗:寶琳地鐵C出口 步行3分鐘
📞:+852 2388-0202
💲:~HKD90/head for dinner
Food quality
✔️:台灣三杯雞、綠茶拿鐵珍奶
👌🏼:干鍋花菜、椰島珍珠奶茶
總結:
😋環境大 有唔少卡位 兩個人坐好舒服
🤔️每個套餐配碗大白飯 飯底黃甘甘 搞到我以為係黃薑飯 但食落似係普通糙米咁 冇咩特別😅
🤔️飲品本身幾好飲 但珍珠係敗筆 冇煙韌口感且略硬身
😨佢嘅筷子設計🥢令我哋上下不分 有啲confusing 但最困惑我嗰位係佢雖然有賣滷肉飯鹽酥雞呢啲盲嘅都知嘅台灣菜 但其他菜都係家常中菜feel 但係佢既然話係台菜 我只好當佢台菜
😨餐廳位置好特別 千萬唔好畀OR fake咗去a出口 行c出口先最近 而且佢嗰入口係商場外面 要行返街外入去 搞到我差啲lost in polam🥲